Simona Halep este numărul 1! ”Este ziua mea specială!”

6 octombrie 2017 20:13   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep este de sâmbătă, 7 octombrie, noul lider mondial WTA. Jucătoarea noastră a învins-o pe Jelena Ostapenko, în semifinala de la Beijing, luându-și astfel revanșa după înfrângerea din finala openului francez.

Upadate 11.17 ”Sunt foarte emoționată. Cred că este pentru prima oară când plâng pe teren. E uimitor că am putut face asta. Le mulțumesc tuturor, echipei mele, celor de acasă care m-au susținut. Este ziua mea specială. Nu voi uita niciodată această zi ori acest turneu. Întotdeauna am avut parte de susținere în China. Abia aștept ziua de mâine, pentru că turneul nu s-a terminat”, a declarat Simona cu ochii în lacrimi, la finalul meciului, când șefii WTA, Steve Simon și Micky Lawler, i-au înmânat un trofeu simbolic, numărul 1 din trandafiri roșii.

Update 11.10 Simona a învins-o în două seturi pe Jelena Ostapenko. În setul al doilea, Simona a depășit un moment dificil, după ce și-a pierdut serviciul, la scorul de 3-2 pentru ea, și a părut că nu-și poate ține nervii în frâu. Jucătoarea noastră a reușit să-și regăsească singură echilibrul, fără să apeleze la ajutorul lui Andrei Pavel.

Update 10.35 Simona a câștigat primul set, 6-2, după aproape trei sferturi de oră de joc.

Simona Halep a fost ajutată și de Elina Svitolina, care a fost învinsă cu scorul de 6-7, 7-5, 7-6 de Caroline Garcia, din Franța, ucraineanca fiind singura care o mai putea întrece pe româncă în cazul în care ar fi câștigat trofeul la Beijing. Așa, Simona a ajuns din nou la doar o victorie de prima poziție în lume, așa cum a mai fost de câteva ori în acest an. Adversară, ca și la Roland Garros, îi va fi Jelena Ostapenko, meciul urmând să aibă loc sâmbătă. O calificare în finala de la Beijing îi va aduce Simonei punctele necesare pentru a o depăși pe Garbine Muguruza și a deveni cel de-al 25-lea lider mondial din istoria tenisului feminin.

Halep este pentru a patra oară la un meci de locul 1 mondial. Ea a ratat trei ocazii până în prezent, în finala de la Roland Garros, în care a fost învinsă de Ostapenko, în sferturile turneului de la Wimbledon, când a pierdut în faţa Johannei Konta, şi în finala de la Cincinnati, în care a fost întrecută de Garbine Muguruza.

Mai multe