Simona Halep nu i-a lăsat nicio șansă lui Petkovic

2 iunie 2018 19:56   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Principală favorită la câștigarea turneului de la Roland Garros, Simona Halep a trecut cu 7-5, 6-0, în 88 de minute, de jucătoarea germană Andrea Petkovic (locul 107 WTA).

Disputa a debutat în forță, cele două rivale având nevoie de șapte minute pentru a-și adjudeca primul ghem. Nemțoaica a condus cu 2-0, însă constănțeanca a revenit și a egalat. Echilibrul s-a menținut până la 5-5, când Halep a izbutit break-ul, iar apoi și-a făcut serviciul, impunându-se cu 7-5 după 56 de minute de joc.Actul 2 n-a avut istoric, încă din start Petkovic acuzând dureri la genunchiul drept și solicitând intervenția medicului. Incapabilă să mai acopere terenul, nemțoaica n-a mai putut da o replică onorabilă, cedând fără drept de apel (0-6). Astfel Halep a obținut a 7-a victorie în cele 8 meciuri cu Petkovic. Și una dintre cele mai clare din acest an. În optimile de finală, compatrioata noastră o va înfrunta pe belgienca Elise Mertens, favorita 16, care a trecut de Daria Gavrilova (Australia), locul 24 WTA şi cap de serie 24, scor 6-3, 6-1. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat o singură dată, anul acesta,  în turul 2 de la Madrid Open, când Halep a câștigat cât se poate de clar: 6-0, 6-3.Pentru calificarea în optimile de finală Simona va încasa 222.000 de euro şi va acumula 240 de puncte WTA.

În aceeași fază a competiției, Irina Begu s-a înclinat (1-6, 3-6) în fața franțuzoaicei Caroline Garcia, favorita numărul 7 a turneului de la Paris.

Mai multe