Simona Halep, pusă pe șotii în Cehia

7 februarie 2019 17:56   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep nu este doar liderul echipei noastre de Fed Cup, ci și cea care este responsabilă cu voia bună în delegația României. A treia jucătoare a lumii arată o formă specială înaintea meciului din weekend cu Cehia, de la Ostrava.

Cu echipa completă, după ce Monica Niculescu s-a alăturat ieri coechipierelor sale la antrenament, România pornește cu șansa a doua în meciul din primul tur al Grupei Mondiale 1 a Fed Cup. Totuși, invincibilitatea Cehiei pe propriul teren, care ține de 10 ani, ar putea fi întreruptă de fetele noastre, care abordează întâlnirea cu un moral ridicat, dar și cu o stare de sănătate foarte bună. Asaltată de ziariști la fiecare antrenament, Simona Halep a declarat că speră să poată ajuta echipa: ”Sunt fericită că joc în această echipă, care nu are doar un lider - are egalitate - şi sper să-mi pot câştiga meciurile mele, să ajut echipa şi să contribui la victorie. Avem o atmosferă foarte frumoasă şi mă bucur de fiecare dată când joc pentru România. Voi juca întotdeauna cu toată inima pentru ţara mea", a declarat ea pentru site-ul oficial al FedCup.

Deținătoarea trofeului, Cehia o are ca lider pe Karolina Pliskova. Aceasta a recunoscut că Simona se numără printre prietenele ei din circuit. ”Simona e una dintre jucătoarele care fac circuitul încântător. Pentru cât de bună este şi cât de mult a câştigat în cariera ei până acum, a rămas cu picioarele pe pământ. Ne înţelegem foarte bine. Chiar dacă nu am multe prietene în circuit, ea e una dintre ele. Ne antrenăm împreună des, vorbim mereu în vestiar, iar rivalitatea dintre noi este una chiar frumoasă”, a declarat Pliskova. Partida Cehia – România va avea loc sâmbătă și duminică, la Ostrava, meciurile urmând să fie transmise în direct de Telekom Sport și Digi Sport. Tragerea la sorți a ordinii partidelor va avea loc azi.

Mai multe