Simona Halep s-a calificat în finala de la Dubai

20 februarie 2015 21:23   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Românca va lupta sâmbătă nu doar pentru trofeul de la Dubai și pentru un cec gras, dar și pentru locul 3 WTA.

Simona Halep face senzație pe cimentul de la Dubai. Jucătoarea noastră s-a calificat de o manieră senzațională în finala turneului Premier 5, acolo unde, sâmbătă, o va întâlni pe Karolina Pliskova.

Simona Halep, semifinală în trei seturi la Dubai

În semifinala disputată vineri seară, Simona Halep, principala favorită a turneului, a învins-o cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1 pe daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 3 și numărul 5 mondial. Cu excepția primului set, care a părut unul de acomodare pentru jucătoarea noastră, restul meciului a fost la discreția româncei, care a ridicat în picioare sutele de români din tribune.

Și care vor popula din nou tribunele sâmbătă, cu prilejul finalei cu Karolina Pliskova, cehoaica surpriză a acestui start de sezon. A 17-a favorită a întrecerii de la Dubai, aceasta a învins-o în semifinale, cu 6-4, 5-7, 7-5 pe mai vechea noastră cunoștință Garbine Muguruza (Spania).

Simona Halep a evitat-o pe Karolina Pliskova la Sydney

Finala va avea loc de la ora 17.00 (ora României) și va fi transmisă în direct la DigiSport 2. Interesant e că Halep și Pliskova ar fi trebuit să se întâlnească în primul tur al turneului de la Sydney, de unde, însă, jucătoarea noastră s-a retras.

Pentru jucătoarea noastră, finala de la Dubai are o dublă importanță. Pe lângă faptul că poate cuceri trofeul și, implicit, cecul cel mare, de 456.000 de dolari, Simona va reveni, în cazul unui succes, pe locul 3 în clasamentul mondial. Dacă va pierde, va rămâne pe poziția a patra și va încasa ”doar” 227.860 de dolari.

Irina Begu, în semifinale la Rio

Eroina echipei de Fed Cup a României, Irina Begu, continuă prestațiile fantastice. Ea s-a calificat în semifinalele turneului de la Rio de Janeiro, după ce a învins-o în sferturi, cu scorul de 6-1, 6-2 pe israelianca Julia Glushko. Jucătoarea noastră, care este a doua favorită a întrecerii, va juca în penultimul act contra rusoaicei Anna Scmhieldova.

Mai multe