Simona Halep s-a calificat în finala de la Praga după o victorie cu Irina Begu

15 august 2020 18:23   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a învins-o pe Irina Begu în prima semifinală românească disputată într-un turneu WTA în ultimii ani și s-a calificat în cea de-a 38-a finală a carierei. Aceasta va avea loc la Praga, duminică.

Simona Halep a învins-o cu scorul de 7-6, 6-3 pe Irina Begu, în semifinalele turneului WTA de la Praga. A fost al șaptelea succes al Simonei în fațaprieteni ei din tot atâtea meciuri disputate.

În urma acestei victorii, Halep s-a calificat în cea de-a 38-a finală WTA a carierei. Ea are în palmares 20 de trofee, dintre care două de Grand Slam.

Pentru Irina Begu a fost un turneu foarte reușit. Azi a jucat practic două meciuri, căci ea a avut de terminat și meciul din sferturile de finală, întrerupt de ploaie și de întuneric după primul set.

Adversara Simonei Halep va fi belgianc Elise Mertens, cap de serie numărul 3 și locul 23 WTA. Aceasta a învins-o cu 7-5, 7-6 pe Kristyna Pliskova. Halep are 3-1 în întâlnirile directe cu adversara ei, pe care ultima dată a întâlnit-o la Australian Open, în optimi, învingând-o cu 6-4, 6-4. Singura victorie a lui Mertens a venit anul trecut, în finala de la Doha, atunci când s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-3.

Mai multe