Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells

10 martie 2019 22:31   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Aflată pe locul 2 mondial şi cap de serie numărul 2, Simona Halep și-a respectat statutul, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Românca a învins-o cu 7-6/3, 7-5 pe Katerina Kozlova (Ucraina / 114 WTA), jucătoare venită din calificări.

Simona Halep n-a avut o evoluție convingătoare, ea impunându-se pe finalurile de set grație experienței sale superioare. Ea a intrat bine în meci, a condus cu 2-0, însă a cedat următoarele trei ghemuri la rând. La 3-3, Halep a reuşit încă un break, a condus cu 5-3, după care a ratat o minge de set, pe serviciul adversarei. A urmat o nouă cădere în jocul româncei, iar Kozlova a înregistrat o nouă serie de trei ghemuri câştigate la rând. Setul a ajuns în tie-break, pe care Halep l-a câştigat fără probleme, la 3, după 62 de minute de joc.

În actul al doilea povestea s-a repetat. Halep s-a desprins la 5-2, însă n-a putut concretiza. Așa că Kozlova a egalat la 5. Nu s-a mai ajuns în tie-break fiindcă Halep s-a concentrat mai bine și a câștigat următoarele două ghemuri, punând capăt partidei după o oră şi 47 de minute de joc.

În optimile de finală, Simona o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Marketa Vondrousova (Cehia, /61 WTA) și Jelena Ostapenko (Letonia / 22 WTA şi cap de serie numărul 22). Românca a jucat anul trecut în semifinale la Indian Wells, fază în care a pierdut (3-6, 0-6) cu japoneza Naomi Osaka. Jucătoarea română a câştigat ediţia din 2015 a competiţiei americane.

Pentru calificarea în optimile de finală, Halep va încasa 91.205 dolari şi va acumula 120 de puncte WTA.

Mai multe