Simona Halep s-a întors în timp cu 3 ani

19 februarie 2016 0:26   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Eşecul suferit în faţa Anei Ivanovici în optimile de la Dubai e doar ultimul dintr-o serie mai lungă de înfrângeri ale Simonei Halep în 2016. O comparaţie a rezultatelor primelor 5 partide disputate în ultimii patru ani ne scoate în evidenţă un adevăr trist: Simona s-a întors la nivelul din 2013!

Concret, în acest an, Simona Halep a pierdut trei dintre cele cinci meciuri disputate în circuitul WTA. Nu am pus la socoteală şi cele două confruntări din Fed Cup pentru că în alte sezoane ea a avut mai multe meciuri de disputat în această competiţie şi nu ar fi fost corect să amestecăm „merele cu perele”. În 2016, singurele succese din WTA ale jucătoarei care a început anul pe locul 2 au fost cele două de la Sydney. De atunci, ea a adunat trei eşecuri consecutive, ceea ce nu i s-a mai întâmplat din 2013, de când era doar numărul 50 mondial. Cel mai bun an din acest interval a fost 2015, atunci când ea a debutat cu o victorie spectaculoasă la Shenzhen, aceasta fiind urmată de o calificare în sferturile de finală la Australian Open. 

Din păcate, înfrângerea cu 7-6, 6-2 suferită în faţa Anei Ivanovici a făcut-o pe Simona Halep să cadă pe locul 4 în lume, fiind depăşită de Radwanska. Halep îşi poate adăuga puncte în clasamentul mondial printr-o prestaţie cât mai bună la Doha, turneu care face parte din seria celor de Premier 5 şi care va începe duminică. 

Mai multe