Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Sydney

8 ianuarie 2022 12:07   Alte sporturi

Simona Halep a anunțat că se retrage de la turneul WTA de la Sydney. Acesta e programat să se joace săptămâna viitoare și va avea o singură româncă la start.

Calificarea în finala turneului WTA 250 Melbourne Summer Set 1 a făcut-o pe Simona Halep să își schimbe planurile. Astfel, așa cum era de așteptat, ea s-a retras de la turneul WTA 500 care urmează să înceapă luni la Sydney.

Unul dintre antrenorii Simonei, Daniel Dobre, a explicat la Digi Sport de ce a luat Simona această decizie: ”Nu cred că e o măsură de precauţie. Principalul obiectiv al acestor turnee dinainte de Australian Open este să aduni meciuri. A jucat cinci meciuri acum. Simona nu a jucat des în săptămâna dinainte de Grand Slam. Pe undeva, este o decizie înţeleaptă, se va antrena în continuare aici, la Melbourne”, a declarat la tehnicianul, care a rămas acasă la această deplasare. În Australia, rolul antrenorului principal îl joacă Adrian Marcu.

Astfel, pe tabloul principal de la Sydney vom avea o singură româncă, Jaqueline Cristian, care va juca în primul tur cu sportiva australiană Priscilla Hon, beneficiară de wildcard.

Retragerea de la Sydney e firească nu doar pentru că Simona ar fi trebuit să facă mii de kilometri cu avionul pentru a ajunge între cele două orașe, dar și pentru că un număr prea mare de meciuri înaintea competiției de obiectiv, cum se cheamă în sport, Australian Open, ar fi putut să o aducă în situația de a avea o cădere de formă chiar la turneul care o interesează cel mai mult. Grand Slam-ul australian va începe luni, 17 ianuarie, așa că și intervalul de recuperare ar fi fost foarte mic.

Mai multe