Simona Halep şi-a văzut visul cu ochii la Roland Garros 2018: povestea unei finale de neuitat

9 iunie 2018 20:43   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a devenit pentru prima dată campioană la un Grand Slam, după ce a învins-o în finală la Roland Garros pe Sloane Stephens

Simona Halep a reuşit să-şi îndeplinească un vis pe care îl are de când a început tenisul: să cucerească un titlu de Grand Slam! Ea a cucerit ieri trofeul la Roland Garros, după ce a învins-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens. Astfel, s-a scris o pagină de istorie în sportul românesc, care nu a mai avut un român triumfător la un Mare Şlem de 40 de ani!

Simona Halep a început timid meciul cu Sloane Stephens, probabil sub imperiul emoţiilor provocate de amintirile deloc plăcute ale precedentelor trei finale de Grand Slam pierdute în anii precedenţi. Astfel, americanca s-a instalat la cârma jocului şi a reuşit să câştige primul set al meciului destul de clar, cu 6-3. Actul secund a început la fel de prost pentru jucătoarea noastră, care s-a trezit condusă cu 2-0, dar acela a fost, parcă, momentul în care Simona şi-a adus aminte că e lider mondial. Aşa că a început revenirea, una absolut spectaculoasă. A condus cu 4-2, a fost egalată, dar nu a mai cedat apoi următoarele 7 game-uri, ajungând să conducă în decisiv cu 5-0! Victoria a venit firesc, scor final: 3-6, 6-4, 6-1, spre bucuria sutelor de români aflaţi în tribune, care au încurajat-o pe jucătoarea noastră de la început până la sfârşit. Ultima minge a declanşat o bucurie reţinută a Simonei, care înainte de a acorda interviul de final, a urcat în tribună, unde şi-a îmbrăţişat, cu lacrimi în ochi, întreaga echipă. Cea mai lungă îmbrăţişare a fost cea cu antrenorul Darren Cahill, cel fără de care nimic nu era posibil.

La final, cu ochii în lacrimi şi extraordinar de emoţionată, Simona Halep a declarat: „Vă mulţumesc pentru tot sprijinul. În ultimul game simţeam că nu mai pot respira, nu voiam să repet ce s-a întâmplat anul trecut. E uluitor ce se întâmplă, am visat la asta de când m-am apucat de tenis. Sunt foarte fericită că s-a întâmplat la Roland Garros. Parisul e oraşul special pentru mine”, a declarat, emoţionată, Simona Halep, la interviul acordat pe teren, chiar după victorie.

În ceea ce priveşte victoria din faţa americancei, Simona a declarat: „Sloane e o jucătoare foarte bună, mereu e greu să joc contra ei. Mi-am zis că trebuie să mă relaxez, să mă bucur de meci şi am reuşit să revin. Am găsit forţa mentală pentru asta”, a mai spus ea. Românca a încurajat-o pe adversara ei: „Te-ai descurcat bine după revenire, ai luat titlul la US Open, iar azi ai jucat foarte bine. Sunt sigură că vei mai juca multe finale în viitor. Îţi urez succes!”, a încheiat Halep.

Simona Halep a devenit a 49-a jucătoare din lume care ridică deasupra capului un trofeu de Grand Slam, în Era Open şi a doua româncă, după Virginia Ruzici, campioană aici, pe zgura pariziană, în urmă cu exact 40 de ani, în 1978.

Mai multe