Simona Halep va fi antrenată de la distanță de Darren Cahill

21 mai 2020 17:42   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Tehnologia ”arde” distanțele, iar grație noilor sisteme antrenamentele pot fi făcute și de la mii de kilometri distanță. Așa se va întâmpla și în cazul Simonei Halep: Darren Cahill va conduce din Australia ședințele de pregătire făcute de ea în România.

Conform noilor reglementări ale MTS, tenismenii își pot relua pregătirea pe teren, iar Simona Halep a profitat de acest lucru. Conform lui Darren Cahill, fostul lider mondial și-a început deja pregătirea. ”La voi în România nu a fost permis accesul pe teren până de curând. Simona abia a început să joace. E important să facă asta. Deocamdată e o perioadă dificilă în găsirea motivației. Totuși, jucătorii au o oportunitate mare să își îmbunătățească anumite puncte slabe. Cei care nu profită de această ocazie, s-ar putea să nu se mai întâlnească pe viitor cu alta. Cred că Simona și Arti vor începe încet acest proces”, a declarat Darren Cahill într-un interviu pentru Digi Sport. El va putea fi implicat activ în ședințele de pregătire, grație unui sistem revoluționar. ”I-am trimis un sistem video pe care îl va instala în colțul terenului. Mă voi putea loga și îi voi urmări antrenamentele. Din păcate, deocamdată sistemul nu a ajuns la ea, însă odată ce se va întâmpla asta, voi fi cu ochii pe ea!”, a mai spus antrenorul australian.

Cel cu ajutorul căruia Simona a cucerit ambele titluri de Grand Slam ale carierei, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 (chiar dacă la acesta din urmă el a fost doar sfătuitor din umbră, nu antrenor) spune că acum e o perioadă dificilă pentru toți praticanții tenisului. Motivul este legat de lipsa obiectivelor în antrenament: ”Această perioadă e diferită pentru jucători. De fiecare dată știi cât va dura până la următorul turneu. Acum nu e cazul. Te poți pregăti pentru 2-3 săptămâni să ajungi în forma maximă la un numit turneu. Să spunem la Open-ul Italiei, la Roma. Acum însă nu e cazul. În acest moment nu știm când va fi următorul turneu. Mulți jucători își caută motivația pentru a intra pe teren. Din punct de vedere mental e totul diferit și pentru noi. Nu suntem obișnuiți cu așa ceva”, a mai declarat Darren Cahill în interviul acordat pentru Digi Sport.

Mai multe