Simona Halep va ocupa locul 3 în clasamentul WTA după ce s-a stabilit finala de la Australian Open 2019

24 ianuarie 2019 11:30   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Cehoaica Petra Kvitova și japoneza Naomi Osaka vor disputa finala feminină de simplu de la Australian Open 2019. Asta înseamnă că Simona Halep va ocupa de luni locul 3 în clasamentul WTA.

În semifinalele disputate joi, Naomi Osaka a învins-o, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4, pe Karolina Pliskova, calificându-se în cea de-a doua finală consecutivă din carieră. Pe prima a și câștigat-o, anul trecut, la US Open 2018.  Eliminarea Karolinei Pliskova înseamnă că Simona Halep a scăpat de una dintre jucătoarele care puteau să o depășească, astfel că de luni, când va fi publicat noul clasament mondial WTA, românca va ocupa locul al treilea.

Adversara japonezei din ultimul act va fi Petra Kvitova. Cehoaica a învins-o în semifinale, cu scorul de 7-6, 6-0 pe americanca Danielle Collins, marea revelație a acestei ediții. Și pentru Kvitova aceasta va fi prima finală de la Australian Open.

Meciul de sâmbătă va desemna două premiere: va stabili o campioană nouă la Australian Open – ambele jucătoare sunt la prima finală la acest turneu – și va desemna și noul lider mondial. De asemenea, în premieră, niciuna dintre cele două neajungând vreodată pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Mai multe