Simona Halep va rămâne pe locul 3 în lume

1 iunie 2015 23:47   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep poate spune că a avut noroc. Eliminarea prematură de la Roland Garros nu i-a afectat deloc poziţia în clasamentul mondial, ea urmând să ocupe locul 3 în lume şi de lunea viitoare.

Eliminarea în optimile de finală ale turneului parizian a Mariei Sharapova, deţinătoarea titlului - învinsă cu 7-6, 6-4 de Lucie Safarova - a făcut ca aceasta să piardă foarte multe puncte şi, astfel, să coboare pe locul 4 în clasamentul mondial care va fi publicat de luni. Dacă ar fi ajuns în sferturi, Maria Sharapova, deţinătoarea trofeului, ar fi urcat pe locul 3 în clasamentul mondial, iar Simona Halep ar fi căzut pe 4.

Aşa, jucătoarea noastră trebuie să-i mulţumească Safarovei că şi-a păstrat locul pe podium. Astfel, de luni, noul număr 2 mondial va fi Petra Kvitova, iar pe locul 3 în clasament se va menţine Simona Halep. Aceasta din urmă are o săptămână de pauză după eliminarea prematură de la Roland Garros, vacanţă pe care a petrecut-o în România, alături de prieteni. Ba chiar, zilele trecute, ea a ieşit cu bicicleta într-o plimbare printr-un parc din Bucureşti. 

În ceea ce priveşte programul Simonei, ea va juca, peste două săptămâni, la Birmingham, competiţie care se dispută pe iarbă, după care va juca la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Wimbledon. 

Mai multe