Simona Halep, victorie după 172 de zile. A fost un adevărat maraton la Praga

11 august 2020 17:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a debutat cu dreptul în partea a doua a sezonului 2020. După o pauză forțată de 172 de zile, de când a cucerit titlul la Dubai, ea s-a calificat în turul secund la Praga.

După cum începuse meciul cu slovena Polona Herzog, părea că Simona Halep va încheia repede socotelile. 6-1 în doar 35 de minute și deja ne făceam calcule să vedem cu cine va juca în turul secund, împotriva Patriciei Țig sau a cehoaicei Barbora Krejcikova. Din păcate, pe lângă eșecul Patriciei (4-6, 3-6), am asistat și la o scădere a ritmului de joc al numărului 2 mondial, ceea ce i-a permis adversarei să se impună cu același scor: 6-1. În setul decisiv s-a mers cap la cap până la 3-3, moment în care jucătoarea noastră și-a luat mai întâi serviciul și apoi a făcut break, distanțându-se la 5-3. Din păcate, Herzog și-a luat break-ul înapoi, după care, pe propriul serviciu, a revenit de la 0-40, salvând 3 mingi de meci, pentru a egala la 5. Apoi, fiecare jucătoare și-a adjudecat game-ul pe propriul serviciu, nu înainte ca Simona să irosească alte 3 mingi de meci pe serviciul adversarei, ajungându-se la tie-break. Acolo unde Halep a avut nervii mai tari. Totul a durat două ore și jumătate.

Ziua de ieri a fost deschisă de victoria entuziasmantă a Irinei Begu. Ea a reușit să o învingă cu 6-2, 6-2 pe a noua favorită a competiției, rusoaica Anastasija Sevastova. Apoi, Gabriela Ruse, a reușit să se califice pe tabloul principal după o victorie muncită în fața nemțoaicei Tamara Korpatsch, scor 7-6, 0-6, 6-4.

Mai multe