Simona, salvată de Kerber

11 septembrie 2016 20:53   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a ieşit în sferturi de la US Open şi, prin calificarea Pliskovei în finala Openului american, ar fi putut pica în clasamentul mondial până pe locul 6. Aceste lucru nu s-a întâmplat, iar ”vinovată” este Angelique Kerber. Nemţoaica a cucerit trofeul, învingând-o pe Karolina, cea care ar fi putut să o depăşească pe româncă.

Începând de azi, clasamentul mondial feminin are un nou lider. Angelique Kerber, proaspătă câştigătoare a US Open, va urca în fruntea ierarhiei, detronând-o pe Serena Williams, americanca reuşind să fie prima nu mai puţin de 186 de săptămâni. Pentru români, succesul lui Kerber din finala ultimului Mare Şlem al anului are o semificaţie aparte. Pentru că Angelique a bătut-o în ultimul act la Flushing Meadows pe Karolina Pliskova, Simona Halep îşi păstrează locul cinci, poziţie pe care cehoaica ar fi urcat dacă s-ar fi impus ea în finală. Aşa, Pliskova face un salt de cinci poziţii, de pe locul 11 WTA, până pe şase, în urma româncei. ”Nu este o surpriză că Serena Williams a pierdut primul loc, la cum a jucat Kerber eu cred că spre asta ne îndreptam. Eu le-am învins pe amândouă, atât pe Pliskova, cât şi pe Kerber, dar ele au jucat finala la US Open, iar eu am văzut meciul de acasă”, a spus Simona, referitor la schimbarea de lider în clasamentul mondial. Interesant este faptul că Halep este în avantaj în meciurile directe cu Kerber. S-au întâlnit de şapte ori, iar românca are 4-3. Prima dată s-au duelat în 2009, pe hard, iar Simona a învins. Au urmat alte două succese ale lui Halep pe suprafeţe rapide, în 2014, la Doha, şi 2015 la Toronto. La Cluj, în Fed Cup, pe zgură, s-a impus nemţoaica, la începutul acestui an, apoi a făcut-o şi pe iarba de la Wimbledon. A urmat victoria Simonei la Montreal, pe hard, iar ultima confruntare directă a avut loc la Cincinnati, Kerber câştigând în două seturi.

«E cel mai bun an al meu!»

Angelique a fost extrem de emoţionată după succesul în trei seturi contra Pliskovei. ”Este extraordinar, am câştigat al doilea Grand Slam şi este cel mai bun an din carieră. Pentru mine, totul a început aici în 2011 (n.r. - când a ajuns în semifinale fiind pe locul 92 WTA). Şi acum, cinci ani mai târziu, stau cu trofeul. Toate visurile mi s-au împlinit anul acesta”, a declarat Kerber. ”Este incredibil ce mi s-a întâmplat în aceste două săptămâni. Am avut de suportat o presiune. Dar mi-am spus că trebuie să fac totul pe teren pentru a câştiga meciul împotriva Karoline”, a adăugat germana. 

Mai multe