Simona, tu ai bătut-o mai rău!

26 octombrie 2014 20:19   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a avut o săptămână fabuloasă la Singapore. Tenismena din România a ajuns în finala Turneului Campioanelor, însă a fost învinsă în două seturi de cea pe care o umilise în grupă, Serena Williams. Actualul lider mondial, sportiva din SUA, ajunsă în semifinale graţiei Simonei şi rezultatelor indirecte, a cucerit astfel pentru a treia oară consecutiv trofeul.

”Nu am nimic de pierdut”. Cu acest gând a pornit Simona Halep finala cu Serena Williams. ”Mă pregătesc special pentru meciul cu Simona”, a fost declaraţia războinică a liderului WTA, după ce românca o bătutse categoric în grupe, 6-2, 6-0. Ulterior, Serena a încercat o glumă, comentând că obiectivul ei pentru finală este să reuşească să–i ia româncei trei game-uri. Lucrurile au stat însă exact invers. Înverşunată după înfrângerea de miercuri, Williams a intrat extrem de montată pe teren. Echilibrul partidei s-a rupt destul de rapid, Serena adjudecându-şi primul set, 6-3, după ce a reuşit să facă trei breakuri, faţă de doar două câştigate de Halep. Setul doi nu a avut istoric. Un sec 6-0, cu o Simona care părea total deconectată de la miza partidei. ” Pentru mine este un adevărat vis că am ajuns aici, le mulţumesc părinţilor, echipei mele, prietenilor”, a spus constănţeanca imediat după joc, zâmbitoare şi vizibil fericită pentru ceea ce a relizat toată săptămâna la Singapore.

Simona: «Este un vis că am jucat finala!»

Românca a dorit să le mulţumească şi fanilor care au încurajat-o în permanenţă, numele ei fiind auzit extrem de des în toate meciurile pe care le-a jucat la Turneul Campioanelor, şi a felicitat-o pe Williams, pentru performanţa obţinută:”Vreau să o felicit pentru Serena, este clar cea mai bună, merită aprecierea tuturor pentru că a terminat din nou pe primul loc”. Serena nu a rămas datoare şi, cum a luat microfonul, a avut numai cuvinte de laudă la adresa româncei noastre, făcând referire la faptul că Simona a ajutat-o, indirect, să se califice în semifinale: ”Simona a jucat incredibil zilele astea. E minunat  să vezi un sportiv atât de fair-play aşa cum este ea. Simona reprezintă noul val şi sunt convinsă că va continua cu rezultate de excepţie”.

Serena: "A trebuit să dau totul"

Deşi scorul arată o victorie facilă, Williams s-a întrebuinţat serios pentru a se impune pentru a treia oară consecutiv la Turneul Campioanelor. ”Simona a început foarte bine şi m-am gândit că nu am nimic de pierdut. Mi-am zis că este cazul să joc mult mai relaxată. Aşa am făcut şi mi-a ieşit jocul mult mai bine. Ştiam că trebuie să joc mult mai bine ca în meciul pe care l-am avut în grupă”, a mărturisit liderul mondial.

A luat 1.000.000 $

Parcursul bun de la Turneul de la Singapore i-a adus Simonei venituri pe măsura performanţelor. Pentru victoriile din faza grupelor, plus succesul din semifinale şi bonusul de participare  românca va încasa 975.000 de dolari. În plus, pentru că a ajuns în finală, Simona urcă o poziţie  în clasamentul mondial şi va termina anul 2014 pe locul 3 WTA.

Mai multe