Situație fără precedent: Australian Open s-ar putea muta în China

1 ianuarie 2023 13:51   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Primul mare Grand Slam al anului vine cu o veste care „zguduie” lumea tenisului mondial: Australian Open și-ar putea schimba locul de desfășurare, varianta aflată în discuție presupunând mutarea lui în China.

Situația a fost lămurită chiar de directorul competiției, Craig Tiley, care a mărturisit că fondurile de rezervă, în valoare de 80 de milioane de dolari, au fost epuizate - ceea ce nu e deloc surprinzător, dat fiind faptul că ultimele două ediții s-au desfășurat în fața unui număr restrâns de spectatori, date fiind restricțiile impuse de pandemie și chiar și pentru ediția de anul acesta, dintre 16 și 29 ianuarie, se discutase o mutare de la Melbourne la Sydney, pentru a mai recupera din „handicap”. Până una-alta, contractul aflat în vigoare pentru organizarea Australian Open la Melbourne este valabil până în anul 2046, doar că lucrurile s-ar putea schimba pe parcurs. 

„În anul 2010, Sydney și Shanghai s-au arătat interesate să organizeze turneul de la Australian Open. Capitalul privat știe că în vremurile bune afacerile merg foarte bine și de aceea au dorit să găzduiască competiția”, a punctat Craig Tiley, potrivit presei engleze. De altfel, dat fiind faptul că Federația Australiană de Tenis a rămas fără fonduri, Craig Tiley crede că lucrurile s-ar redresa, dacă s-ar construi multe arene pentru a organiza Australian Open. „S-a ajuns de la 80 de milioane de dolari la zero. Trebuie să punem la cale o strategie alături de guvernul statului Victoria. Avem nevoie ca mai multe arene să fie construite, deoarece turneul se va întinde pe durata a trei săptămâni”, a conchis oficialul Grand Slam-ului. 
Ediția de anul acesta a Australian Open se va desfășura fără una dintre principalele favorite după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu, din cauza unui test antidoping, pe care nu l-a trecut. Campionii de anul trecut sunt australianca Ashleigh Barty la feminin și spaniolul Rafael Nadal (2 ATP) la masculin, sportiva de la Antipozi retrâgându-se, între timp, din „sportul alb”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe