ȘOC ÎN TENIS! Maria Sharapova a fost depistată DOPATĂ!

7 martie 2016 22:41   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Șoc în sportul mondial! Una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din istorie, Maria Sharapova, a fost depistată dopată. Ea a anunțat acest lucru într-o conferință de presă.

În vârstă de 28 de ani, Sharapova a anunţat că a fost depistată pozitiv cu substanţa meldonium, conţinută de un medicament pe care îl folosea de mai mulţi ani, la recomandarea medicilor săi. Mai precis din 2006. Ea a precizat că a luat acest medicament deoarece avea semne de diabet şi un un membru al familiei suferea de această boală.  Când a început să ia medicamentul se îmbolnăvea des şi acuza o lipsă de magneziu. 

Sharapova a aflat că acest medicament a fost introdus pe lista substanţelor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping abia din acest an, după ce a primit o scrisoare de la Federaţia Internaţională de Tenis, prin care a fost anunţată că nu a trecut testul antidoping de la Australian Open.

"Am picat testul şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru asta. Am luat medicamentul timp de zece ani, dar de la 1 ianuarie substanţa conţinută a intra pe lista celor interzise şi nu am ştiut. Am primit la 22 decembrie un e-mail de la WADA despre schimbările apărute pe lista substanţelor interzise şi nu am dat click pe acel link. Am făcut o mare greşeală. Ştiu consecinţele şi nu-mi doresc să-mi închei cariera astfel . Sper să mi se dea şansa de a juca din nou”, a declarat Sharapova

Jucătoarea rusă a adăugat că nu intenţionează să se retragă din carieră și că speră să revină.

AICI aflați la ce folosește substanța incriminată, Meldonium.

Mai multe