Şoc la baza militară Kogălniceanu! Românii i-au învins pe americani la baseball

6 iulie 2017 11:55   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Armata SUA a organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului primul festival de baseball din România, eveniment care a făcut parte din "Proiectul Jackie Robinson", denumit astfel după primul jucător de culoare din baseball-ul de peste ocean.

Spectacolul a avut loc în Complexul Tei, iar meciul de gală, dnitre militarii americani de la baza Kogălniceanu și echipa națională a României, chiar la baza yankeilor din Constanţa. Problema e că le-am cam dat sărbătoarea peste cap, tricolorii învingând incredibil cu scorul de 6-4. Acesta a fost al doilea meci al celor două formaţii, primul fiind câştigat tot de România, cu 7-2, la Constanţa, în luna aprilie a acestui an.

"Nu mi-a venit să cred că numele Robinson a ajuns până în România! Mama mea mă tot întreba de ce vin aici. Suntem bucuroşi că mesajul său a ajuns până la Bucureşti. A rupt bariera de culoare în 1947 şi a demonstrat că dacă lucrăm împreună putem fi mai puternici" a declarat Sharon Robinson.

"Nu este o tradiţie aici, dar pentru asta am şi venit. Vrem să promovăm acest sport în România. Noi îl iubim foarte mult în Statele Unite" a recunoscut și Scott Erickson. "Ştiu că sportul tradiţional din România este oina, m-am uitat un pic pe Youtube. Nu ştiu dacă e asemănător. Tipul stă jos, apoi se ridică şi aruncă mingea. Nu ştiu ce să zic" a completat LaTroy Howkins.

Mai multe