"Stejarii" aplaudaţi, "tricolorii" ignoraţi

13 octombrie 2015 22:07   Alte sporturi
Ultima actualizare:

„Stejarii” au sosit acasă după Mondialul din Anglia, acolo unde au luptat extraordinar, dar nu au depăşit grupele. Totuşi, sute de oameni i-au aplaudat la scenă deschisă la aeroport. De partea cealaltă, fotbaliştii s-au calificat în Feroe la EURO 2016, însă prestaţia de-a lungul preliminariilor a făcut ca suporterii să nu-i bage în seamă.

Sportul românesc a trăit două momente importante duminică. Pe tărâm englez, rugbiştii au jucat şansa de a se califica direct la Mondialul din 2019 în meciul cu Italia. Au pierdut, dar evoluţia lor de-a lungul turneului a fost la superlativ, numele României vuind în toată presa datorită succesului din partida cu Canada sau a momentului emoţionant când Surugiu şi-a cerut iubita de soţie în faţa camerelor tv.

Departe, în Insulele Feroe, elevii lui Iordănescu au căutat disperaţi calificarea la EURO 2016. Au reuşit-o, după o pauză de opt ani, dar faptul că am ajuns să depindem de un joc cu „pescarii” a fost taxat, ceea ce s-a observat pe Aeroportul Henri Coandă atunci când s-au întors luni delegaţiile.

„Stejarii” au fost aşteptaţi de sute de oameni, mulţi îmbrăcaţi în tricoul naţionalei şi dotaţi cu steaguri, flori, prinse în buchete tricolore, sau mascote. S-a cântat, s-au făcut poze şi după îmbrăţişări, sportivii s-au dus spre case cu promisiunea că nu vor rata Mondialul de peste patru ani, aşa cum de altfel nu au făcut-o niciodată. A venit şi rândul fotbaliştilor să treacă de porţile terminalului „Sosiri” de la Otopeni.

Dar, în afara unui grup restrâns de ziarişti, nu a existat nici un fan. Budescu a primit câteva apaluze rătăcite, în rest grupul a trecut nebăgat în seamă. Timpurile în care lumea ieşea în Piaţa Universităţii pentru a sărbători un succes fotbalistic naţional par apuse.

Mai multe