Stejarii au pierdut la Soci. Cupa Kiseleff rămâne în Rusia

6 martie 2021 23:21   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Start ratat pentru reprezentativa României în ediția 2021 a Rugby Europe Championship (REC). Oamenii lui Andy Robinson au pierdut (13-18) meciul cu Rusia, disputat la Soci, în prima etapă a competiției care contează și pentru preliminariile Cupei Mondiale 2023.

România a condus cu 10-6 la pauză, însă a fost depășită de gazde, care au profitat de erorile neforțate făcute de Stejari. A surprins neplăcut faptul că România a fost dominată în grămezile ordonate (!), dar și soluțiile complicate la care au recurs jucătorii noștri. La 10-15, în loc să se concretizeze o lovitură de pedeapsă din fața buturilor s-a ales să se trimită în margine. Iar apoi, pe repunerea noastră, s-a pierdut balonul... În loc de 3 puncte sigure nu s-a obținut niciunul. Apoi, în loc să jucăm simplu, cu șut, mai ales în fața buturilor noastre, fundașul Melinte a ales să atace la mână într-o zonă în care nu avea susținere. S-a pierdut balonul, iar din aglomerare a rezultat o penalitate și 3 puncte pentru Rusia. 

Au marcat: Gaisin 6 penalități, respectiv Antonescu 1 eseu, Vlaicu 1 transformare și două lovituri de pedeapsă. Totodată, Rusia a câștigat și prima ediție a Cupei Kiseleff.

În celălalt meci al rundei inaugurale, Georgia s-a impus greu (29-16) în Portugalia, însă a obținut și punctul bonus ofensiv.

Clasament: 1. Georgia 5 puncte, 2. Rusia 4p, 3. România 1p, 4. Portugalia 0p. Etapa viitoare: Portugalia – România (13 martie), Spania – Georgia (14 martie). 

Mai multe