Steroizii i-au luat minţile lui Pistorius

18 februarie 2013 17:45   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Nici acum, la câteva zile după teribila veste, nu se ştie ce-a fost în mintea lui Oscar Pistorius în noaptea în care şi-a împuşcat mortal iubita. Ultima ipoteză lansată de investigatori este că atletul paralimpic a acţionat într-un exces de furie provocat de utilizarea unor substanţe interzise. Dovada? În casa lui au fost găsiţi diverşi steroizi anabolizanţi.

Pentru a afla adevărul, lui i-au fost recoltate probe de sânge. E posibil ca surplusul de steroizi să se fi suprapus cu psihicul labil dovedit de Pistorius în ultima perioadă.

Astfel, apropiaţi ai sud-africanului le-au povestit anchetatorilor despre crizele dese de isterie făcute de Oscar, însoţite de un limbaj agresiv. În aceeaşi idee, Samantha Taylor, o fostă iubită a lui Oscar, a adus alte detalii referitoare la comportamentul atletului în viaţa de zi cu zi: îi plăcea să conducă cu peste 200 de kilometri pe oră şi suferea de gelozie patologică, obligându-le pe femeile care ieşeau cu el să nu poarte tocuri şi să renunţe la cercei.

Reeva Steenkamp, victima lui Pistorius, avea 30 de ani şi a fost un top-model sud-african şi prezentatoare TV. Ea a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. Ea şi atletul aveau o relaţie de circa un an.

Ca o ironie a sorţii, cu puţin timp înainte de a fi acuzat că şi-a împuşcat iubita, Oscar Pistorius fusese protagonistul unei reclame cu titlul "I'm the bullet in the chamber" (Sunt glonţul din cameră). Spotul, postat pe site-ul sportivului, a fost retras însă imediat de Nike.

Mai multe