Suedia n-a reușit să depășească nici acum România la numărul titlurilor mondiale la handbal

1 februarie 2021 13:22   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Echipa masculină de handbal a Danemarcei a câștigat cu 26-24 finala Campionatului Mondial disputată în Egipt, în compania Suediei. Medalia de bronz a revenit Spaniei, care s-a impus cu 35-29 (16-13) în faţa Franţei. Suedia rămâne cu 4 titluri mondiale și tot atâtea finale pierdute, neizbutind să depășeasă echipa României în clasamentul all-time.

Primul mitan al finalei a fost extrem de echilibrat. Danemarca s-a desprins la două goluri, însă Suedia a revenit printr-o serie de patru reușite și a trecut în avantaj. Iar dacă la pauză rezultatul a fost egal (13-13), în partea a doua a disputei s-a evidențiat portarul danez Niklas Landin. Acesta a avut câteva intervenții senzaționale care au permis echipei sale să se detașeze decisiv. Danemarca a reușit astfel să-și apere titlul cucerit în 2019. Suedia, în schimb, a bifat cea de-a 4-a finală de CM pierdută după acelea din 1964, 1997 și 2001. Într-un clasament all-time după numărul de trofee câștigate, Danemarca se află pe locurile 6-7, la egalitate cu Spania, fiind devansată de Franța (6 titluri mondiale), Suedia (4), România (4), Rusia (3) și Germania (3). 

Organizatorii au stabilit și echipa-tip a acestei ediții a CM, una desfășurată fără spectatori din cauza pandemiei de Sars-Cov-2: Andreas Palicka (Suedia) -  portar, Hampus Wanne (Suedia) - extremă stânga, Mikkel Hansen (Danemarca) -  inter stânga și MVP-ul turneului, Jim Gottfridsson (Suedia) - centru, Mathias Gidsel (Danemarca) - inter dreapta, Ferran Sole (Spania) - extremă dreapta și Ludovic Fabregas (Franța)  -  pivot.   Ediția din acest an a CM masculin de handbal, cea de-a 27-a în varianta cu 7 jucători, a fost cea dintâi cu 32 de echipe la startul turneului final. După ce calificările din zona europeană au fost anulate din cauza pandemiei, la CM din Egipt au ajuns primele 13 clasate la Campionatul European din 2020, alături de Danemarca, deţinătoarea titlului mondial, precum şi de Polonia şi Rusia, care au primit wild-card. România nu s-a aflat printre participante, precedentele sale prezențe datând din 2009 şi 2011, când s-a clasat pe locul 15, respectiv 19.

Mai multe