Super-Monica! Niculescu, în finala de vis de la Wimbledon!

14 iulie 2017 20:15   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ce nu a reușit Simona Halep, a făcut Monica Niculescu. Românca s-a calificat, după un meci maraton în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Șelm din circuitul feminin. Niculescu și colega ei, asiatica Hao-Ching Chan, s-au impus în trei seturi și așteaptă mâine întâlnirea cu rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cap de serie numărul 2.

Aproape trei ore! Atât a durat semifinala jucată de românca Monica Niculescu și partenera ei Hao-Ching Chan, în fața perechii Makoto Ninomiya -Renata Voracova.

Favorite numărul nouă ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, Monica și Hao-Ching au lăsat impresia că au condus meciul în primul set, adjudecat, în final, la tie-break.

Actul secund a avut aproape același istoric, s-a mers cap la cap până când Ninomiya și Voracova au condus cu 5-4, moment în care a servit românca pentru a rămâne în set. Și-a pierdut serviciul pentru prima dată în meci, astfel că jocul s-a dus în decisiv.

Niculescu a tras-o după ea pe partenera ei asiatică, tenismena din Taipei având reale probleme medicale în setul trei, când a și chemat fizioterapeutul pentru a I se acorda îngrijiri medicale. A fost clipa de trezire a jucătoarei din Taipei, care, din acel moment, a greșit extrem de puțin. Monica și Hao-Ching au strâns din dinți și au reușit să se impună în setul 3, 9-7, calificându-se în finală.

Este cea mai bună performanță reușită de Niculescu în turneele de Mare Șlem.

Mai multe