Super-Simo. Halep a câștigat duelul cu Bianca Andreescu de la Turneul Campioanelor 2019

28 octombrie 2019 18:57   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Plusul de experiență a ajutat-o pe Simona Halep să câștige meciul de debut la Turneul Campionelor 2019, în fața canadiencei de origine română Bianca Andreescu

Condusă cu 1-0 la seturi, românca a avut puterea să revină în forță. Ea a salvat și o minge de meci în actul cu numărul 2. Palpitantă, de bun nivel tehnic, disputa de la Shenzhen a durat , două ore și 35 de minute.Așteptat cu mare interes, ”Duelul de limbă română” de la Turneul Campioanelor s-a încheiat cu victoria jucătoarei mai experimentate. Revenită după accidentarea de la Wuhan, ale cărei efecte le-a resimțit mai apoi la Beijing, Simona a avut unele dificultăți în a-și face punctele pe propriul serviciu, cedând primul set (4-6) după ce a cedat patru ghemuri la rând. În următorul, s-a jucat tot pe contre, cele două rivale ținând-o din break în rebreak... De data aceasta, însă, Halep a fost mult mai solidă, iar plusul de experiență a făcut diferența în tie-break (a condus cu 3-0, 6-4 și 8-6). Nu înainte ca ea să salveze și o minge de meci, la 5-6. Reintrată în meci, Simona a profitat și de semnele de oboseală ale Biancăi Andreescu, care a cerut din nou asistență medicală. Halep a condus cu 4-2 și 5-3, punând capăt unei dispute care i-au adus 690.000 de dolari și 250 de puncte WTA.

Simona Halep a apelat la Darren Cahill

Cu toate că era anunțat ca antrenor al Simonei începând cu anul viitor, Darren Cahill a revenit oficial alături de româncă încă de la această ediție a Turneului Campioanelor. Australianul nu numai că s-a aflat în loja româncei, alături de Daniel Dobre, dar i-a și oferit câteva sfaturi în timpul partidei de ieri. Și încă de trei ori! Prima intervenție a lui s-a produs în setul 1, când Halep era condusă (3-4): „Încearcă să o deplasezi mai mult. Lovește mai mult în lung de linie”. Sfaturile la al doilea ”court coaching” au fost asemănătoare: "Trebuie să lungești punctele. Pune mingea mai jos și încearcă s-o joci mai mult pe backhand. Pune mai multă forță în lovituri". Pentru ca la a treia intervenție, produsă într-un moment în care Bianca a cerut asistență medicală, Cahill i-a spus Simonei să rămână cu mintea la meci.Turneul Campioanelor continuă astăzi, cu meciurile din Grupa Roșie. În timp ce Simona o va înfrunta mâine, pe Svitolina, într-un meci al jucătoarelor din Grupa Violet care au o victorie după prima etapă. 

Victorie clară pentru deținătoarea titlului

Câștigătoare a ediției de anul trecut, Elina Svitolina și-a făcut un debut reușit la întrecerea din această săptămână. Ucraineanca s-a impus în două seturi, 7-6, 6-4, în fața ocupantei locului 2 mondial, Karolina Pliskova. Cu o durată de 65 de minute, primul set s-a decis în tie-break, acolo unde Svitolina s-a impus cu 14-12. Ceva mai scurt (50 de minute), al doilea act a fost câștigat tot de ucraineancă. Elina a reușit astfel a patra victorie în fața Karolinei. Turneul Campioanelor 2019Grupa RoșieNaomi Osaka – Petra Kvitova 7-6/1, 4-6, 6-4Ashleigh Barty – Belinda Bencic 5-7, 6-1, 6-2Meciurile de mâine (marți, 29 octombrie)Naomi Osaka - Ashleigh Barty (ora 12.30)Petra Kvitova - Belinda Bencic (ora 14.00)

Grupa VioletKarolina Pliskova – Elina Svitolina 6-7/12, 4-6Bianca Andreescu – Simona Halep 6-3, 6-7/6, 3-6Meciurile de poimâine (miercuri, 30 octombrie)

Simona Halep – Elina Svitolina (ora 12.30)

Karolina Pliskova – Bianca Andreescu (ora 14.00)

Mai multe