Te-ai fi aşteptat? El e finanţatorul secret al Simonei Halep

11 iulie 2014 5:40   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a reuşit performanţe la care nu a ajuns nicio altă jucătoare de tenis din România, dar a avut mereu şi susţinerea financiară de care mulţi alţi sportivi nu au beneficiat.

Părinţii Simonei au investit mulţi bani în jucătoare. Tot profitul obţinut din afacerea familiei, o mică fabrică de procesare a laptelui din Constanţa, a fost direcţionat spre Simona, iar când banii nu au mai ajuns, tatăl tenismenei a vândut afacerea cu 30.000 de euro, iar totul a ajuns la fiica sa.

Însă tot nu a fost suficient. Jucătoarea a avut noroc însă. Conform ziarulring.ro, tatăl Simonei a cerut ajutorul unui mare sportiv român, şi el tot aromân: Gheorghe Hagi. Regele fotbalului avea o "slăbiciune" pentru Simona, în care a avut mereu mare încredere. Când, în 2012, tatăl ei s-a dus la Hagi pentru a-i cere ajutorul, fostul fotbalist nu a stat pe gânduri, conform unei surse a ziarulring.ro.

Banii, 500.000 de euro au fost împrumutaţi pentru trei ani pe baza unei convenţii scrise, fără nicio dobândă, doar cu o condiţie. Dacă Simona intra în Top 20 în aceşti trei ani, atunci suma pe care trebuia să o returneze familia Halep "Regelui" se dubla. La doi ani distanţă de această mişcare financiară, Simona este pe locul trei şi se poate lăuda că a acumulat peste cinci milioane de dolari, brut, numai din tenis.De altfel, Hagi a anticipat ascensiunea Simonei. În 2013, el  spunea despre tenismenă că: "Are talent, dar are şi mai multă ambiţie. Am urmărit-o destul de atent în ultimul an şi jumătate. Fac o previziune. Va ajunge în Top 5, nu doar în Top 10, o să vedeţi că Hagi se pricepe şi la tenis".

Mai multe