Tecău, la un pas de victorie

13 noiembrie 2017 15:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Tenismenul român Horia Tecău şi partenerul său, Jean-Julien Rojer, au fost învinşi de perechea Pierre-Hugues Herbert - Nicolas Mahut, în primul meci al Turneului Campionilor, scor 6-1, 6-7 (7), 8-10.

Tecău şi Rojer au avut şansa de a învinge, dar la final, după o oră şi 44 de minute, s-au declarat pierzători în faţa unor francezi mai slab cotaţi.

Românul şi colegul său au pornit în forţă şi s-au impus în primul set cu 6-1. În a doua parte însă s-a ajuns la tiebreak, Horia şi “Juls” au avut 6-5, dar au ratat mingea de meci. În cele din urmă, rivalii s-au mobilizat şi s-au detaşat în supertiebreak, scorul final fiind 6-1, 6-7 (7), 8-10. “Rezultatul este dezamăgitor, dar până la urmă ne-am bucurat de această experienţă. N-am făcut faţă în momentele de presiune. Dar, ca să ajungem la minge de meci, a trebuit să servim agresiv şi să avem un procentaj mare pe primul serviciu…Totuşi, nu-mi pot reproşa prea multe. Cea mai mare şansă am ratat-o în setul al doilea, când era patru egal şi 15-40, şi noi nu am putut să facem break şi să servim pentru meci”, a spus Tecău la Digi Sport. Apoi, a continuat: “Per total e clar că tenisul nostru nu a fost la nivelul dorit, dar chiar şi aşa, am fost la o minge de meci. Luăm doar partea pozitivă şi mergem mai departe”.  Tecău şi Rojer erau priviţi ca favoriţi, mai ales că - n acest an au câştigat US Open, dar şi titlul de la Dubai. Acum, ei vor evolua în următorul meci al grupei de la Turneul Campionilor contra cuplului Henri Kontinen - John Peers, partida fiind considerată decisivă pentru un loc în semifinale, ţinând cont că ambele perechi au pierdut în primele jocuri.

Monica Niculescu, urcare 22 de locuri

Niculescu a câştigat turneul de Limoges, Franţa, dotat cu premii de 115.000 de euro. Ea a învins-o în finală pe Antonia Lottner, scor 6-4, 6-2, şi  a încasat peste 16.000 de euro, dar şi 160 de puncte WTA. Astfel, de ieri a urcat 22 de poziţii în ierarhia mondială, fiind acum pe 78. Altfel, în Top 100, Sorana Cîrstea se menţine pe locul 37, Irina Begu e pe 43, iar Mihaela Buzărnescu e pe 68. Ierarhia e dominată în continuare de Simona Halep, numărul unu în lume.

Mai multe