Timișoara, interzis în Europa!

20 iunie 2011 10:40   Alte sporturi
Ultima actualizare:

13.15 UPDATE - Andrea Traverso :"Decizia ca Timişoara să nu participe în Liga Campionilor nu mai poate fi schimbată"

UPDATE - Andrea Traverso:"Timişoara datorează o sumă de peste un milion de euro altor cluburi din Europa"

 12.50 Traverso: Timișoara nu poate juca în Europa

UPDATE - Andrea Traverso: "Suntem pe deplin mulţumiţi de activitatea Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF"

UPDATE - Andrea Traverso: "Organismul de Apel a considerat că Timişoara a încălcat anumite puncte din dosarul de licenţiere şi asta e confirmat de anumite informaţii pe care le-am primit de la alte cluburi europene. Toate clubruile trebuie să-şi plătească datoriile către jucătpri, către alte cluburi cind vine vorba de transferuri de jucători, şi către bugetul de stat. În conformitate cu diferite informaţii pe care le-am primit din partea unor cluburi europene, am aflat că Timişoara datorează nişter bani altor cluburi şi am transmis aceste documente în atenţia departamentului de Licenţiere din România. S-a decis că au fost încălcate criteriile de licenţiere şi nu s-a acordat licenţa".

UPDATE - Andrea Traverso :"Nu am verificat dosarul Timişoarei, nu am făcut niciun audit al muncii făcute de FRF, dar a fost în permanent contact cu cei de la federaţie pe tot parcursul procesului de licenţiere. Părerea noastră este că s-a acţionat în conformitate cu regulamentul, care prevedere dreptul dorectorului de licenţiere să facă apel la deciziile luate de prima instanţă".

UPDATE - Andrea Traverso:" Nu mă pot pronunţa cu privire la celelalte cluburi din România care nu au primit licenţă, pentru că ele nu-şi câştigaseră dreptul de a juca în competiţiile europene".

UPDATE - Andrea Traverso: "Din lista care ne-a fost prezentată la 31 mai, am luat notă că celor de la Timişoara li s-a refuzat licenţa, prin decizia organismului de Apel, luată pe 31 mai. Din acest moeitv, clubul FC Timişoara, nu poate participa în Liga Campionilor"

UPDATE - Andrea Traverso :"În ceea ce priveşte competiţiile interne, un club care nu are licenţă, este retrogradat într-o divizie inferioară. UEFA doar supervizează ca sistemul să fie aplicat corect în toate federaţiile membre. Avem competenţa de a verifica dacă echipele care au ajuns în cupele europene, îndeplinesc condiţiile de a juca în competiţiile europene"

12.40: Duru: Comitetul Executiv trebuie să ia o decizie privind ocuparea locului 18 în Liga I

"Propunerile administrației cât și luarea unor decizii atât în prima instanță cât și în instanța de apel au fost conform regulamentelor. Acolo unde am constatat nereguli, am făcut apel. Au fost trei apeluri, două împotriva cluburilor de prima ligă, Poli Timișoara și unul de liga a doua, FC Bihor Oradea. Comitetul Executiv trebuie să ia o decizie privind ocuparea locului 18 din prima ligă, rămas vacant în liga I", a declarat Viorel Duru

11.40: Manea: ”Sunt cluburi cu datorii care au primit licența”

Nicolae Manea, antrenorul echipei Gloria Bistrița, una dintre echipele care ar putea fi retrogradate a vorbit despre cum unele echipe au reușit să fenteze comisia de licențiere, deși aveau datorii. "Aveam o datorie de 7 miliarde, dar am plătit 3. Acum am vândut trei jucători şi am plătit şi restul datoriei către stat. În acest moment noi suntem pe zero. Sunt formaţii care au milioane de dat, dar faptul că au litigiu cu Finanţele i-a salvat”, a spus Manea la sport.ro

11.20: Ședința de la Casa Fotbalului este în plină desfășurare. Rămâi pe adevarul.ro pentru a afla care va fi soarta celor trei echipe. Tot astăzi Comitetul Executiv va valida și numirea în funcția de selecționer al lui Victor Pițurcă. Tehnicianul este și el prezent la Casa Fotbalului.

11.15: Iancu: ”Duru e un dobitoc, un cretin”

Marian Iancu spune că nu are de ce să-și facă probleme și este convins că Poli Timișoara va juca atât în Liga I cât și în cupele europene.

"Unul dintre obiectivele pentru care directorul comisiei de licențiere UEFA vine în România este, la cerința dânsului, să se întâlnească cu noi. Eu le-am transmis printr-o adresă că Liga Campionilor și Europa League vor fi competiții incomplete fără Poli Timișoara și avem argumente. Îi vom prezenta documentele complete, nu cele incomplete prezentate de unii oameni care vor răul fotbalului românesc. Ducem o luptă juridică și vom câștiga, așa cum s-a întâmplat și în situațiile precedente. Altfel nu mă interesează ce se întâmplă la Casa Fotbalului", a declarat Marian Iancu la sport.ro

"Nu discutăm de o hotărâre retroactivă. Un cretin, care se numește Duru, un dobitoc, este în contradictoriu cu normele imperative ale FIFA. Norme care se regăsesc și în statutul Federației. Acest tont a introdus un text arbitrar în caietul de licențiere, atât l-a dus pe el inteligența", a continuat finanțatorul timișorenilor.

"Comitetul Executiv a votat acel statut fără să citească. Practic au votat dezafielierea Federației Române de Fotbal. FRF trebuie să îndrepte obligatoriu acest lucru. Nu înseamnă că o fac retroactiv. Ei trebuie să recunoască Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne. Duru trebuie să răspundă pentru tot ce a făcut. Mircea Sandu recunoaște greșeala într-o adresă pe care ne-a trimis-o", a mai spus Iancu.

"În interesul aflării adevarului apreciez că toate cluburile cărora li s-a refuzat licențierea au libertatea de a se adresa Tribunalului de Arbitraj și pot acționa în consecință", a citit Iancu din adresa primită de la Mircea Sandu.

10.50: Programată inițial pentru ora 10.00 ședința Comitetului Executiv a fost amânată și va începe la ora 11.00. Majoritatea membrilor CE au sosit deja la Casa Fotbalului. Marius Stan are un document semnat de marea majoritate a președinților din Liga I care sunt împotriva schimbării regulamentelor pentru a salva echipele mai sus amintite.

Mai multe