Ţiriac, despre cel mai bun jucător din istorie: «Credeam că e Laver sau Sampras, dar am greşit»

10 iunie 2014 14:06   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac a avut tot timpul o nostalgie despre tenisul din perioada în care el încă mai putea juca, dar i-a apreciat tot timpul şi pe greii momentului. Nici Djokovici, nici Nadal nu-l impresionează însă cum o face Federer.

"În Panteonul meu, Federer rămîne numărul unu. Mult timp am spus că este Rod Laver. Apoi, a venit Sampras şi mi-am spus: "Totuşi, şase ani numărul 1 la final de sezon. O să-i acord credit".

Nu a câştigat niciodată la Paris. A vrut să joace mereu într-o manieră mult prea spaniolă. A fost o greşeală. Iar când a venit Federer mi-a luat votul. Dar trebuie să recunosc că Nadal e valoros. Mare, mare jucător!

Cred că Federer ne va lipsi când se va retrage. Nadal care câştigă nouă turnee la Paris - jos pălăria! Dar el joacă foarte fizic. Amândoi sunt puternici, dar Nadal loveşte ca la tobă, iar Federer cântă la pian.

Apoi vine Djokovici care are puţin din ceilalţi doi. E un sportiv senzaţional şi are un foarte bun simţ al geometriei pe teren. Stăpâneşte terenul mai bine şi la capitolul mental e mai presus de alţii", a spus Ţiriac.

Mai multe