Toate marile campioane au procedat ca Simona Halep

6 aprilie 2015 23:52   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Absenţa Simonei Halep din echipa de Fed Cup a României la barajul pentru Grupa Mondială I cu Canada a pus pe jar întreaga lume a sportului din ţara noastră. Numai că ceea ce a făcut Simona este o practică uzuală în tenisul profesionist.

Anunţul Simonei Halep, conform căruia nu va juca în Canada în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială I a Fed Cup a agitat apele. Ilie Năstase a acuzat-o de lipsă de patriotism, spunând că dacă era obosită trebuia să nu joace la Stuttgart, nu să renunţe la Fed Cup, iar preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat că speră ca ea „să se gândească la partea naţională şi să facă un pas spre echipă”. 

Numai că, în ciuda contestatarilor, decizia ei e una logică în condiţiile în care tenisul e un sport profesionist, iar ea chiar are şanse ca în acest an să devină numărul 1 mondial. Pentru noi retragerea din echipă pentru un meci a numărului 3 mondial e o noutate pentru că niciodată nu am avut o jucătoare clasată atât de sus. Dar majoritatea numelor mari din tenis fac la fel din cauza programului foarte încărcat.

Ilie Năstase a criticat-o pentru absenţă

Liderul clasamentului, Serena Williams, a disputat, în toată cariera ei, doar 14 meciuri la Fed Cup! Ea a venit de plăcere la naţională în 1999, la 18 ani, când a şi câştigat titlul. În rest, a făcut-o doar pentru a-şi face baremul pentru JO. De aceea va juca şi acum barajul pentru Grupa Mondială I, din Italia. La fel, rusoaica Sharapova. A doua jucătoare a lumii a evoluat în doar 6 meciuri pentru echipa ei din 2008 încoace!

Nici la băieţi lucrurile nu stau diferit, apariţiile lui Roger Federer în echipa Elveţiei sau ale lui Andy Murray în cea a Marii Britanii fiind sporadice în anii trecuţi, când echipele se zbăteau în mediocritate. 

Abia când Federer a avut lângă el un Wawrinka la capacitate maximă a revenit şi el la echipă şi a cucerit trofeul. La fel, acum Andy Murray speră să dea lovitura cu naţionala sa.

Cât au jucat în Fed Cup fetele din Top 3 WTA

Nume        Meciuri    Perioada

Simona Halep    18    2010-2015

Serena Williams    14    1999-2015

Maria Sharapova    6    2008-2015

Mai multe