Toma Coconea, pe locul 11 în cel mai dur concurs din lume, Red Bull X-Alps!

18 iulie 2017 18:02   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Toma Coconea a încheiat pe locul 11 cea mai dificilă competiție de anduranță din lume, Red Bull X-Alps, la care au participat 31 de sportivi din 20 de ţări.

La cea de a opta ediţie a întrecerii, sportivii au luat startul din Salzburg (Austria), destinaţia fiind Monaco. În linie dreaptă cursa a avut 1.138 de kilometri, dar traversarea Alpilor a presupus că sportivii au parcurs peste 2.000 de kilometri, având voie doar să zboare cu parapanta sau să meargă pe jos. Cursa a avut şapte puncte ce trebuiau bifate, aflate în şapte ţări.

Dintre cei 31 de participanţi, numai doi au ajuns pe salteaua de la Monaco. Elvețianul Christian Maurer și-a adjudecat cea de a cincea victorie consecutivă, el reușind performanţa în 10 zile, 23 ore și 23 de minute. Al doilea clasat a fost francezul Benoit Outters, aflat la prima sa participare.

Pentru toți ceilalți participanți, competiția s-a încheiat la 24 de ore după ce câștigătorul a ajuns la Monaco. Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate edițiile, se afla pe locul 11, în cel de-al șaselea punct, la 271 km distanță de finiș.

"A fost o cursă solicitantă, cu multe momente cheie în care deciziile au făcut diferența. Am început competiția în forță, însă alți atleți au ales alte rute care le-a fost mai favorabile pentru zbor. Eu am încercat să recuperez, însă totul ține de moment. Noua regulă cu oprirea cursei după 24 de ore, nu 48 cum a fost în anii precedenți, a pus și mai multă presiune pe noi. Oricum, m-am bucurat de cursă, de coechipieri și am fost mândru că am pus steagul României încă un an pe harta celei mai dificile competiții de anduranță din lume", a spus Toma Coconea, cel care a fost de două ori vicecampion Red Bull X-Alps.

În 2011 s-a mai întâmplat ca numai doi concurenți să încheie cursa, Maurer şi Toma Coconea.

Mai multe