Trofeu după 6 ani pentru echipa de rugby Steaua

30 noiembrie 2019 14:58   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Echipa de rugby Steaua a câștigat Cupa României după ce s-a impus (22-19) în finala cu Timișoara Saracens. Militarii au disputat și finala Superligii, în primăvară, când s-au înclinat în fața lui CSM Știința Baia Mare

Formația bucureșteană s-a impus astfel pentru a 15-a oară în această competiție denumită pentru o vreme Cupa Federației, ultimul ei trofeu datând din 2013. Bănățenii rămân cu 4 succese, cel din urmă fiind înregistrat în 2015, când s-au impus (17-14) în fața Stelei.  Fără să fie foarte spectaculoasă, disputa găzduită de stadionul ”Noua” din Brașov a fost controlată tactic de Steaua. Mult mai pragmatică, formația pregătită de Dan Dumbravă a izbutit să se detașeze până la pauză (13-9), iar în ultima parte a finalei a trecut cu bine și peste eliminarea temporară (10 minute) a lui Ionuț Dumitru. Câștigătoarea s-a decis în ultimele minute, când Florin Vlaicu a concretizat o lovitură de pedeapsă. Tot el a irosit o altă tentativă de țintă, în minutul 62.

Au marcat: Grigoraș Diaconescu 1 eseu, Vlaicu 1 transformare, 5 lovituri de pedeapsă, respectiv Randall Morisson 1e, Luke Samoa 1t, 4lp.

Omagiu pentru Vasile Soporan

În pauza meciului, președintele FRR, Alin Petrache, l-a premiat, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, pe antrenorul brașovean Vasile Soporan, cel care a lansat numeroși jucători de valoare, cei mai cunoscuți fiind internaționalii de rugby Mihai Vioreanu, Cătălin Fercu, Mădălin Lemnaru și Alexandru Țăruș. Fost jucător, acesta e unul dintre fondatorii Rugby Club Brașov, grupare care își desfășoară activitatea la baza sportivă "Noua" din Brașov, bază întreținută chiar de către copiii care se antrenează acolo: ei tund gazonul, liniază terenul, fac curățenie în club. 

Mai multe