Turul Franței a fost reprogramat la sfârșitul lunii august

15 aprilie 2020 14:33   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Turul Franței, cea mai importantă competiție a ciclismului pe șosea, a fost amânat pentru perioada 29 august - 20 septembrie. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de Covid-19 și după ce preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a anunţat interzicerea în Hexagon a evenimentelor cu public numeros cel puţin până la mijlocul lunii iulie.

Startul în Le Tour se va da tot la Nisa, în 29 august, cu o primă etapă de 156 de kilometri şi cu sosirea în acelaşi oraş. Vor fi două zile libere, la 7 şi 14 septembrie. În 16 septembrie se va desfășura ”etapa regină” cu sosirea pe vârful Loze (2.275 m) din Alpi. Ultima etapă a competiţiei de 23 de zile, cu 21 de etape, va avea sosirea la Paris, în 20 septembrie. În stabilirea acestei perioade s-a ținut cont și de faptul că înaintea startului în Le Tour cicliștii participanți au nevoie și de un timp pentru a se antrena.Reprogramarea Turului Franței va cauza și amânarea celui al Spaniei, al cărui start urma a se da în 14 august, din localitatea olandeză Utrecht. De asemenea, și Turul Italiei, cea de-a treia mare competiție de ciclism pe șosea, a fost amânat, discutându-se despre reprogramarea sa în luna octombrie. 

Turul Franței și US Open sunt ultimele două mari competiții sportive anuale care n-au fost amânate sau anulate până acum din cauza pandemiei de Covid-19. După cum se știe, Jocurile Olimpice de la Tokyo și Campionatul European de fotbal au fost reprogramate în 2021. Și în timp ce turneul de tenis de la Roland Garros a fost amânat pentru septembrie, cel de la Wimbledon nu-și va mai disputa ediția 2020.   Este de amintit că de la prima sa ediţie, din 1903, Turul Franţei a mai fost anulat doar în timpul celor două războaie mondiale, între 1915 şi 1918, respectiv între 1940 și 1946.

Mai multe