Tyson Fury a pierdut una dintre centurile luate în faţa lui Kliciko!

9 decembrie 2015 11:36   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Boxerul Tyson Fury a fost deposedat de titlul IBF, una dintre cele patru centuri câştigate după ce l-a învins pe Vladimir Kliciko, pentru că a acceptat un meci revanşă, în loc să lupte cu şalangerul obligatoriu al versiunii, Viaceslav Glazkov.

"A fost deposedat de centura IBF. Şalangerul nostru era Viaceslav Glazkov, dar Fury a semnat o clauză de revanşă cu Vladimir Kliciko", a declarat preşedintele IBF, Lindsey Tucker, pentru BBC. Pentru titlul vacant se va organiza o luptă între Glazkov şi americanul Charles Martin.

În vârstă de 31 de ani, Glazkov, tot ucrainean, a câştigat 21 de meciuri şi a terminat unul nedecis.

Vladimir Kliciko a fost învins de britanicul Tyson Fury, la 28 noiembrie, la Dusseldorf, şi a pierdut centurile WBA, WBO, IBF şi IBO, la categoria grea. Kliciko, în vârstă de 39 de ani, care deţinea cel puţin un titlu mondial în ultimii nouă ani, a fost învins la puncte de Fury (115-112, 115-112, 116-111), înregistrând prima înfrângere în ultimii 11 ani şi jumătate.

Fury, în vârstă de 27 de ani, a câştigat primul său titlu mondial, iar după eşec ucraineanul a activat clauza din contract privind un meci revanşă, care ar putea avea loc în mai 2016, pe stadionul Wembley din Londra.

Mai multe