Ultima șansă pentru Simona Halep de a salva sezonul

25 octombrie 2021 18:26   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Pentru Simona Halep, turneul care tocmai a început la Cluj-Napoca, Transylvania Open, este ultima șansă de a continua o tradiție începută în 2010: aceea ca în fiecare sezon să dispute cel puțin o finală de turneu WTA!

Din motive obiective, anul acesta a fost cel mai slab din cariera jucătoarei noastre de când a ”explodat” în tenisul mondial. Din 2010 până în 2020 inclusiv, ea a disputat cel puțin o finală din circuitul profesionist, iar din 2013 până anul trecut, a cucerit cel puțin un titlu. În total s-au adunat 22 de trofee și alte 17 finale, însă actualul sezon nu a contribuit deloc la acest palmares de excepție. În 2021, trebuie să recunoaștem, situația a fost dramatică pentru Simona, dacă vom compara cu precedentele sezoane. Cel mai bun rezultat din acest an a fost semifinala jucată la Stuttgart și pierdută în fața Arynei Sabalenka (scor 3-6, 2-6), și sferturile jucate disputate în Australia, la Gippsland Trophy și Australian Open. În rest, a avut rar calificări în turul trei la turnee, fiind eliminată în primul sau al doilea tur. Este adevărat, accidentarea gravă suferită la Roma, a fost motivul pentru acest sezon care ar putea fi numit dezastruos având în vedere pretențiile unei jucătoare de valoarea Simonei.

Ei bine, Transylvania Open, care tocmai a început la Cluj-Napoca, reprezintă pentru Simona ultima șansă de reabilitare în acest an. Într-un oraș și o sală în care spune că se simte ca acasă, ea ar putea ajunge măcar în prima finală din sezon. Pentru că dacă nu o va face, se va întoarce în timp până în 2009, adică atunci când avea 18 ani. Din 2010 încoace, ea a disputat cel puțin o finală pe an. Primele două au fost disputate la Fes, în 2010 și 2011. A urmat, în 2012, finala de la Bruxelles, iar din 2013 sarabanda titlurilor și ascensiunea spre locul 1 mondial.

Mai multe