Un italian va conduce naționala feminină de volei a României: Luciano Pedulla

1 martie 2019 12:14   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Naționala feminină de volei a României are un nou selecționer. Bulgarul Nikolai Ivanov a fost înlocuit de italianul Luciano Pedulla. Acesta vine cu un nou staff, din care fac parte trei antrenori secunzi români, un antrenor cu tactica (italian), un preparator fizic, care e român, și un statistician din Italia.

În vârstă de 61 de ani, tehnicianul italian Luciano Pedulla va fi pentru doua oară în carieră selecționer al unei echipe de senioare, după ce în 2015 a condus naționala Germaniei, cu care a terminat pe locul 5 la Europene. De asemenea, a condus și naționalele Italiei Under 19 și Under 20 în perioada 2004 - 2006. În rest, a antrenat doar echipe de club, și nu a făcut-o deloc rău, cucerind în 2008/ 2009 Cupa CEV, cu Asystel Novara, și în 2014/ 2015 Cupa Italiei, cu AGIL Novara. Ultima echipă antrenată a fost ProVictoria Monza, de care s-a despărțit anul trecut.

 Luciano Pedulla va fi ajutat de un antrenor cu tactica, de asemenea italian: Maurilio Anfuso. În plus, în staff-ul naționalei feminine a României vor exista trei antrenori secunzi, toți români: Iulian Pâslaru, Rareș Puni și Alezandru Cosma. Preparator fizic și kinetoterapeut va fi Rareș Stoica, în timp ce statistician va fi un specialist din Italia care încă nu a fost numit.

Naționala României va participa în această vară la două competiții: Liga Europeană de Argint și Campionatul European.  

Mai multe