UPDATE Pistorius găsit vinovat de omor din culpă! Riscă 15 ani de puşcărie!

12 septembrie 2014 11:39   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a sosit de dimineaţă la tribunalul din Pretoria, unde judecătoarea Thokozile Masipa anunţă verdictul în cazul său. Sportivul e acuzat că şi-a ucis iubita anul trecut, pe Reeva Steenkamp, un model sud-african.

UPDATE 12.20 Pentru prima oară din februarie, Pistorius e ţinut într-o celulă până când judecătoarea dă un verdict în privinţa cauţiunii.

UPDATE 12.10 Avocatul lui Pistorius şi procurorul acuzării discută despre cauţiune. Apărătorul susţine că banii nu ar trebui plătiţi, mai ales că sportivul şi-a vândut nişte proprietăţi pentru a avea banii necesarii pentru acest proces, în timp ce acuzatorii susţin că în cazul său trebuie plătită o sumă foarte mare. Judecătoarea a luat o pauză şi va anunţa decizia. 

UPDATE 11.45 În cazurile de omor din culpă, pedeapsa maximă este de 15 ani de închisoare.

UPDATE 11.30 Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat că Pistorius este vinovat de omor din culpă. Sportivul a fost rugat să se ridice în picioare şi se anunţă deciziile în cele patru capete de acuzare. El a fost găsit nevinovat în privinţa acuzaţiei conform căreia a tras cu arma prin trapa unei maşini şi în privinţa celei legate de posesia ilegală de muniţie. Sportivul este însă vinovat pentru că a tras cu arma într-un restaurant.

Ora 10.30 La sosirea la tribunal, sportivul în vârstă de 27 de ani a evitat să privească mulţimea de reporteri aflată la intrare. Ieri, judecătoarea a început să prezinte cronologia cazului Pistorius şi concluziile sale, excluzând o condamnare pentru crimă cu premeditare şi crimă. După cinci ore, interval în care au avut loc şi câteva pauze, Masipa a anunţat că va continua azi. Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul sportivului, desfăşurat la Pretoria, a durat şase luni.

Mai multe