US Open / Trucul șmecheresc făcut de Sharapova pentru a o învinge pe Simona Halep

29 august 2017 6:36   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Maria Sharapova a fost aplaudată la scenă deschisă de publicul american. Rusoaica s-a impus în fața Simonei Halep cu 6-4, 4-6, 6-3, eliminând-o pe româncă din primul tur de la US Open.

Partida a fost una pe muchie de cuțit. Chiar dacă Sharapova a fost cea care a condus ostilitățile, Halep a avut destule șanse pentru a întoarce partida în favoarea ei. Revenirea din setul doi, de exemplu, a fost fantastică. Rusoaica avea 4-1 și era la un pas să-și adjudece și cel de-al cincilea game, însă Halep a luptat și a schimbat soarta setului, impunându-se cu 6-4. 

Jocul Sharapovei scârțâia din toate încheieturile și, după ce și-a adjudecat primul game din setul al treilea, a cerut o pauză arbitrului de scaun și a mers la vestiare, lăsând-o pe Halep pe teren să exerseze serviciul. Motivul? Sharapova avea nevoie să meargă la baie. Pauza a durat șase minute, suficient cât s-o scoată din ritm pe româncă

Acela a fost momentul cheie al meciului. Revenită pe teren, Sharapova a fost de neoprit. S-a distanțat la 3-0, 4-1, apoi la 5-3, Halep a ratat șansa de a face 5-4 și rusoaica s-a impus, în final, cu scorul de 6-3. 

„Încă mai am multe de oferit”, a spus Sharapova la finalul meciului. Rusoaica a primit o suspendare de 15 luni după ce a fost descoperită pozitiv la un test anti-doping efectuat în anul 2016 la Australian Open. Sharapova a contestat suspendarea, susținând că meldoniumul, adică substanța interzisă care i-a fost găsită în sânge, a fost adăugată pe această listă chiar în anul 2016 iar ea nu a știut. Figură controversată în lumea tenisului, Sharapova a câștigat US Open în anul 2006.

Mai multe