Valoare da, echipă ba! Duş rece pentru CSM Bucureşti în Danemarca

23 octombrie 2017 10:31   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Cristina Neagu, suedeza Gullden şi celelalte vedete din tabăra CSM-ului au încasat un duş rece în Danemarca. Primul scurt-circuit din acest sezon a scos la iveală slăbiciunile ascunse din tabăra „tigroaicelor”.

Defilarea handbalistelor de la CSM prin campionatul intern şi prin Liga Campionilor s-a încheiat duminică, la Nykobing, campioana Danemarcei administrând bucureştencelor un eşec neaşteptat (22-25). Rezultatul nu pune în pericol campania europeană a echipei noastre, dar trage un semnal de alarmă. “Meciul ne-a arătat unde suntem în clipa de faţă. Nu am ajuns la acel nivel înalt pe care îl credeau unii”, a mărturisit antrenoarea CSM-ului, daneza Helle Thomsen. Într-adevăr, bazându-se doar pe greutatea numelor care s-au aflat pe teren, “tigroaicele” au uitat să se comporte ca o echipă. În primul rând, apărarea a fost una groaznică, fără nici un pic de determinare. Astfel, portăriţa Paula Ungureanu a avut mult de furcă, doar intervenţiile sale fabuloase făcând ca scorul final să nu fie unul mai mare în favoarea lui Nykobing. “E un duş rece pentru noi”, a spus Paula, fără să-şi acuze în mod direct colegele care ar fi trebuit s-o protejeze. O dovadă clară a faptului că defensiva a fost una în dorul lelii e numărul foarte mic al contraatacurilor (unu sau două) pe care CSM-ul le-a avut pe parcursul celor 60 de minute.

Lăsând la o parte apărarea ca şi inexistentă, nici armele ofensive ale campioanei României n-au funcţionat la nivel maxim. La acest capitol, antrenoarea Thomsen va avea o mare problemă în meciurile importante, legată de colaborarea dintre marile vedete Cristina Neagu şi Isabelle Gullden. Cele două staruri mondiale sunt obişnuite să ia ostilităţile pe cont propriu atunci când e nevoie, iar la CSM se cam calcă pe bătături. În Danemerca, Neagu a dat doar două goluri din opt încercări, în timp ce Gullden a avut un procentaj superior (6 din 8), prea puţin însă pentru a înclina balanţa victoriei. “Când întâlnim o echipă bună, e greu pentru noi”, a remarcat tehniciana CSM-ului, Helle Thomsen fiind conştientă că mai e mult de lucru în ceea ce priveşte relaţiile de joc.

Clasamentul grupei

1. CSM Bucureşti         4p

2. Nykobing     4p

3. Krim Ljubljana         2p*

4. Vistal Gdynia            0p*

*Meciul Gdynia – Krim din această etapă se va juca miercuri. În grupele principale ale Ligii se califică primele trei clasate.

Mai multe