VIDEO: Novak Djokovic, descalificat la US Open pentru un gest incredibil

7 septembrie 2020 0:15   Alte sporturi
Ultima actualizare:

US Open 2020 va rămâne în istorie ca una dintre cele mai rușinoase turnee de Grand Slam disputate vreodată. Ultimul moment urât este descalificarea lui Novak Djokovic pentru o fază care se întâmplă la fiecare meci. DIn păcate pentru sârb, el a avut ghinionul ca mingea trimisă ușor în spate să lovească o arbitră de linie care nici dacă era rudă cu fotbalistul Florin Tănase nu s-ar fi tăvălit atât.

Liderul clasamentului mondial, Novak Djokovic, a fost descalificat pentru un gest catalogat drept nesportiv făcut în momentul în care adversarul său a reușit break-ul și conducea cu 6-5 în primul set. Atunci, după pierderea punctului care a dus la câștigarea game-ului de către spaniol, Nole a trimis, oarecum supărat, o minge în spatele terenului propriu. A făcut un gest pe care îl fac 99% dintre jucători și jucătoare, ca să nu spun că o fac toți. Ei bine, mingea asta, care nu a avut forță și nu a avut nici măcar vreun scop, doar eventual să se mai elibereze de tensiune, deși nu a fost trimisă deloc cu putere, a lovit o arbitră de linie în față, iar ea s-a prăbușit ca Florin Tănase în careu când se apropie un adversar.

Cert este că pe teren a venit supervizorul, care după ce a dialogat cu Nole minute bune, i-a explicat că trebuie să îl descalifice pentru gest nesportiv, pentru că a lovit arbitrul după terminarea punctului. O decizie care nu ar fi fost luată niciodată dacă s-ar fi jucat cu o arenă arhiplină. Și care a părut mai mult o pedeapsă pentru că Djokovic a avut tupeul să înființeze Asociația Tenismenilor.

Oh my god, Djokovic got disqualified from the US Open.pic.twitter.com/yCo3Lqw0tg — Dov Kleiman (@NFL_DovKleiman) September 6, 2020

Oh my god, Djokovic got disqualified from the US Open.pic.twitter.com/yCo3Lqw0tg

— Dov Kleiman (@NFL_DovKleiman) September 6, 2020

Mai multe