VIDEO Rafael Nadal are o slăbiciune pentru maşinile de viteză

22 februarie 2012 11:10   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fost lider mondial al tenisului, Rafael Nadal a strâns destui bani în carieră pentru a-şi permite orice. Nu este surprinzător, aşadar, că ibericul are o slăbiciune pentru automobilele rapide, el având în garaj un bolid Ferrari de 200.000 de euro.

Nadal a obţinut numai din tenis, până acum, câştiguri în valoare de 46,3 milioane de dolari. Şi deşi a pierdut finala de la Australian Open, în ianuarie trecut, tot s-a ales cu 1,15 milioane. Suficient pentru a îşi face un nou cadou. El şi-a cumpărat modelul 458 produs de Ferrari, o marcă de automobile care îi este foarte dragă.

Bolidul achiziţionat de Nadal este propulsat de un V8 atmosferic, de 4,5 litri, cu o putere de 127 cai pe litru (570 CP în total) - aceste date tehnice dau, de altfel, şi indicativul său (458), în timp ce numele Italia vine după Modena şi Maranello. Înlocuitor al lui Ferrari 430, acest model a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, în 2009, fiind comercializat ulterior pentru 196.933 de euro. Cam atât a dat şi Nadal pe maşină, ibericul folosind în ultima vreme un Aston Martin DBS care a putut fi văzut şi în filmele cu James Bond.

Mai multe