VIDEO ȘOC Lance Armstrong: ”Dacă m-aș întoarce în timp, m-aș dopa din nou!”

27 ianuarie 2015 12:39   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fostul star al ciclismului, Lance Armstrong, a anunțat într-un interviu pentru BBC că ar trișa din nou. Sportivului i s-au retras cele 7 Tururi ale Franței câștigate după o anchetă de amploare a Agenției Americane Antidoping.

”Dacă aş fi în 2015, nu, nu m-aş mai dopa, fiindcă se poate să cîştigi şi curat. Dar dacă m-ai duce înapoi în 1995, cînd dopingul era peste tot, foarte probabil aș face-o din nou. Cred că tuturor, dacă ne-am întoarce în 1995, ne pare rău de ce a fost atunci. Și cel mai rău îmi pare că am fost puşi în poziţia aia. Mi-ar fi plăcut să concurăm om contra om, doar cu pâine şi apă, dar nu era posibil”, și-a început fostul campion confesiunea.

Apoi, a continuat: ”Când toată lumea a luat decizia de a se dopa, când plutonul a luat acea decizie, cînd echipa mea a luat acea decizie, alături de mine, a fost decizie proastă într-o perioadă imperfectă. Dar au fost şi lucruri care au dus la creşterea sportului”.

Armstrong are și unele regrete. ”Aş vrea să schimb omul care a făcut acele lucruri de neacceptat, nu hotărârile, ci modul în care am acţionat. Felul în care acel om a tratat oamenii a fost de nescuzat. E foarte bine să lupţi încontinuu la antrenamente, în curse, dar nu și la conferinţele de presă sau la nivel personal. Am fost un nenorocit. Ăla e omul pe care nu vreau să-l aduc înapoi niciodată”, a mai spus ex-ciclistul.

El a fost șters din istoria sportului și Tururile câștigate în 1999-2005 au fost lăsate fără un câștigător. ”Ca suporter, cred că ar trebuie să fie un învingător. A fost o perioadă, în Primul și al Doilea Război Mondial, când nu a existat niciun cîştigător, după care pare că a mai fost un Război Mondial. Cred că în următorii 50 de ani locurile vor fi umplute. Eu cred că am câștigat acele Tururi”, a încheiat fostul sportiv.

Mai multe