VIDEO Un pompier i-a bătut pe aşii coborârii pe gheaţă

20 februarie 2012 14:00   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Campionul en-titre Arttu Pihlainen părea că se îndreaptă spre victorie pe circuitul de Coborâre pe gheaţă plin cu hopuri şi trambuline din staţiunea de iarnă Are din Suedia. N-a fost însă aşa! Finlandezul s-a rostogolit la o urcare periculoasa la sfârşitul unei curse plină de incidente şi a fost depăşit de ambiţiosul Adam Horst după un final dramatic, în faţa a 10.000 de spectatori. Şi Scott Croxall, care a concurat cu o accidentare la încheietura mâinii stângi, şi-a văzut visul de a câştiga risipit de o căzătură produsă la începutul finalei. El a reuşit, totuşi, să recupereze şi să termine pe locul trei.

Horst, un pompier de 25 de ani, nu a terminat niciodată mai sus de locul 5 şi în calificări a terminat doar pe 20. El s-a dovedit acum tare pe picioare în cele cinci runde de knock-out şi, în ciuda luptelor intense din finală, cu Croxall şi Pihlainen, a preluat conducerea chiar înainte de finiş. Şi nu a mai putut fi depăşit. 

Clasament Are (Suedia): 1. Adam Horst (Canada), 2. Arttu Pihlainen (Finlanda), 3. Scott Croxall (Canada), 4. Jim de Paoli (Elveţia); 5. Kim Muller (Elvetia), 6. Tigh Isaac (SUA), 7. Miikka Jouhkinmainen (Finlanda), 8. Lukas Kolc (Cehia), 9. Kilian Braun (Elvetia), 10. Michael Urban (Cehia)

Clasament general CM: 1. Kyle Croxall 2.200 puncte, 2. Pihlainen 1.960 puncte, 3. Scott Croxall 1.700 puncte, 4. Adam Horst 1.960 puncte, 5. Fabian Mels (Germania) 1.274 puncte.

VEZI VIDEO

Mai multe