Vipers, noua regină a Europei la handbal feminin

31 mai 2021 12:31   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Handbalul feminin european are o nouă regină: formația norvegiană Vipers Kristiansand. Aceasta a profitat de eliminarea în semifinale a marii favorite, Gyor ETO.

În finala disputată duminică seară, în cadrul turneului Final Four de la Budapesta, nordicele au învins cu scorul de 34-28 (18-14) formația franceză Brest Bretagne. Finala a fost arbitrată foarte bine de româncele Simona Stancu şi Cristina Năstase. Pentru Vipers, campioana ultimilor patru ani în Norvegia, acesta e primul trofeu continental , după ce în ediția din 2019 a terminat pe locul al treilea.

Medaliile de bronz au fost cucerite de marile favorite ale competiției, maghiarele de la Gyor ETO. Acestea au învins pe ŢSKA Moscova, scor 32-21 (18-8). Din sezonul viitor, rusoaicele vor fi antrenate de tehnicianul formației SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera. Marea surpriză a acestei întreceri a fost înfrângerea suferită în semifinale de Gyor. Cea care a dat lovitura a fost Brest, care s-a impus cu 27-25 după două reprize de prelungiri și o serie de aruncări de la 7 metri.

CSM București a ratat dramatic calificarea în Final Four, din cauza golurilor mai puține înscrise în deplasare în dubla manșă din sferturi, contra rusoaicelor de la ȚSKA Moscova. La București a fost 32-27, iar în retur, în Rusia, 19-24. ”Tigroaicele” au participat de trei ori în istorie la Final Four, în 2016, când au cucerit trofeul, 2017 şi 2018, când au încheiat pe locul al treilea.

Mai multe