Vis amânat! România a pierdut semifinala FedCup cu Franța, deși Simona Halep a adus două puncte echipei noastre

21 aprilie 2019 23:09   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Câștigătoarea partidei găzduită de orașul Rouen, în Normandia, s-a decis aseară, în ultimul meci, cel de dublu. Creditate cu prima șansă, Caroline Garcia și Kristina Mladenovic s-au impus (5-7, 6-3, 6-4) în fața Simonei Halep și Monicăi Niculescu.

Impulsionat de fostul lider mondial de simplu, dublul nostru a intrat rapid în meci, reușind și primul break (2-1). Franțuzoaicele au reacționat imediat, au recuperat punctul pierdut și s-au desprins din nou (2-3). În acel moment, însă, și-a intrat în rol Monica Niculescu, care a izbutit câteva lovituri impresionante fie de lângă fileu, fie de pe fundul terenului. Și cum Simona și-a menținut sus nivelul de joc fetele noastre au reușit un nou break (6-5). Și au închis setul (7-5) după aproape 50 de minute de joc.

Actul secund a durat cam tot atât, însă de această dată Garcia și Mladenovic s-au impus mult mai clar (6-3). A urmat decisivul, care a început cu Halep și Niculescu în prim-plan: 1-0 și trei mingi de break. N-a fost, însă, să fie punct pe serviciul advers. Mai apoi, la 2-2, a fost rândul Franței să conducă cu 40-0. Simona și-a salvat, însă, serviciul cu execuții fenomenale. N-a mai făcut-o și la 4-4, iar franțuzoaicele n-au lăsat să le scape victoria din mână (4-6). Astfel că visul Simonei de a câștiga Fed Cup se amână pentru la anul.  

Irina Begu s-a accident la picior

În celelalte meciuri disputate ieri, ambele la simplu, cele două semifinaliste și-au împărțit victoriile. Mai întâi, Halep a făcut un nou meci mare. De data aceasta în fața numărului 1 francez, Caroline Garcia. Condusă (0-4), românca a revenit uluitor având 5-4 și 30-0. N-a reușit, însă, să concretizeze astfel că s-a ajuns la tie-break în care franțuzoaica s-a impus la mustață (8-6). Halep și-a adjudecat, însă, următoarele două seturi în stil de mare campioană (6-3, 6-4). "Nu mi-am dorit să joc trei ore, dar dacă a trebuit am fost pregătită şi mă bucur că am putut să fiu destul de solidă la final. Cred că mentalul a făcut diferenţa asta şi mă bucur că am fost mai puternică".

Celălalt meci de simplu de ieri s-a disputat într-o altă distribuție, căpitanii nejucători hotărând să le trimită pe teren pe Irina Begu și Pauline Parmentier în locul Mihaelei Buzărnescu, respectiv a Kristinei Mladenovic. Bucureșteanca n-a prins o zi prea bună și s-a înclinat (3-6, 6-2, 2-6) după ce a acuzat și o accidentare la glezna dreaptă.

Mai multe