Vis împlinit pentru handbalista Anca Polocoșer

27 noiembrie 2018 21:09   Alte sporturi
Ultima actualizare:

La doi ani după ce a suferit o accidentare urâtă la genunchi, Anca Georgiana Polocoșer (21 de ani) a fost inclusă în lotul României pentru Campionatul European de handbal care începe joi, 29 noiembrie, în Franța

Victoria (25-24) obținută de naționala secundă în fața Rusiei, campioana olimpică de la Rio, sâmbăta trecută, la Trofeul Carpați, i-a dat șansa se se afirme jucătoarei de la Minaur Baia Mare. Iar selecționerul Martin Ambros a inclus-o în lotul mare alături de Mădălina Zamfirescu. Povestea Ancăi în sportul cu mingea mică începe la Suceava, orașul ei natal. Acolo, la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, a descoperit handbalul. Supervizată de antrenorul Gheorghe Gheorghiu, a jucat pentru clubul sportiv școlar. Pe când avea 12 ani a plecat la CSŞ2 Baia Mare. Calitățile ei au propulasat-o rapid în naționala de junioare, iar apoi în aceea de tineret cu care a câștigat medalia de bronz la Mondialul din Rusia, în 2016. Transferată la Dinamo, în toamna aceluiași an, Anca Polocoșer a suferit o accidentare urâtă într-un meci de pregătire disputat în compania echipei României. Atunci a suferit o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng, cel operat și în 2014, când ratase din acel motiv prezența la CM de junioare din Macedonia la care România a câștigat titlul suprem.

Folosită pe faza defensivă

Autoare a două goluri în partida cu Rusia, Anca Polocoșer a excelat pe faza de apărare. De altfel, jocul său defensiv l-a făcut pe Ambros să o includă în lotul României pentru Campionatul European de senioare din Franța. Și faptul că este o jucătoare polivalentă, putând evolua ca inter dreapta, inter stânga sau centru, dar chiar și ca pivot. Fericită pentru victoria cu Rusia, Anca a pus acest succes pe seama grupului. ”Am fost unite. Și puterea grupului a făcut diferența”, a mărturisit handbalista care și-a îndeplinit un vis. Și anume să ajungă la naționala mare. Cât despre accidentarea de acum doi ani Anca a spus că tot ce a fost greu a trecut.  

România debutează chiar de 1 decembrie

Plasată în Grupa D, echipa feminină de handbal a României va disputa meciurile din prima fază a Campionatului European în orașul francez Brest. Cristina Neagu și colegele sale vor debuta în competiție sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 16.00, în compania Cehiei. Luni, 3 decembrie, de la 22.00, România va înfrunta Germania, iar miercuri, 5 decembrie, de la 19.00, va evolua în compania Norvegiei. Obiectivul naționalei noastre este clasarea între primele 6 locuri. 

Mai multe