Wimbledon 2015: Monica Niculescu s-a calificat în optimi

4 iulie 2015 16:04   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Monica Niculescu a acces în optimi la Wimbledon 2015 şi şi-a egalat cea mai bună performanţă la un Grand Slam. Jucătoarea din România a învins-o în turul trei pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 134 mondial.

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 48 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon 2015, după ce a învins-o în turul trei pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 134 mondial, scor 6-3, 7-5, şi şi-a egalat cea mai bună performanţă la un Grand Slam. Meciul a durat o oră şi 42 de minute.

Monica Niculescu şi-a asigurat un premiu de 127.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA. Niculescu o va întâlni în runda următoare pe câştigătoarea meciului Timea Bacsinszky (Elveţia, cap de serie numărul 15) - Sabine Lisicki (Germania, favorita 18). Sportiva română a mai ajuns în turul 4 al unui turneu de Grand Slam în 2011, la US Open.

Wimbledon 2015: Tecău şi Rojer au avut un meci greu

Echipa formată din Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au calificat vineri (3 iulie) în optimi la proba de dublu masculin. Cei doi au învins echipa formată din Andre Begemann (Germania) - Julian Knowle (Austria), însă nu fără ceva probleme. Meciul a durat 3 ore şi 40 de minute, iar setul decisiv a avut 101 minute. După schimburi spectaculoase, lovituri remarcabile, răsturnări de situaţie şi un scor incredibil, 15-13, Tecău şi Rojer au trecut mai departe. 

Şi Florin Mergea s-a calificat în optimi, tot la dublu masculin. El şi indianul Rohan Bopanna s-au impus în trei seturi în faţa cuplului Thomaz Belluci – Guillermo Duram. Favoriţi numărul 9, Mergea şi Bopanna vor juca pentru un loc în sferturi cu perechea Lukasz Kubot - Max Mirnîi. Deşi a câştigat în 2002 turneul de la Wimbledon la juniori, alături de Horia Tecău, Florin Mergea este calificat în premieră în turul al treilea al competiţiei londoneze, la seniori.

Wimbledon 2015: Irina Begu şi Simona Halep, eliminate

Irina Begu a fost eliminată vineri de la Wimbledon 2015, după ce a întâlnit-o pe Maria Sharapova. Românca i-a ţinut piept onorabil rusoaicei: ea a început bine meciul, a reuşit să ţină aproape de rusoaică, dar şi-a pierdut serviciu la 5-4 şi, implicit, primul set. În al doilea act, Sharapova a condus cu 5-0, Irina a revenit, 5-3, dar a pierdut cu 6-3.

Simona Halep a fost însă surpriza neplăcută a acestei ediţii de la Wimbledon 2015. Deşi era a favorita numărul 3 în competiţie, Halep a fost eliminată din primul tur de jucătoarea cehă Jana Cepelova, locul 106 WTA, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3.

Mai multe