Wimbledon 2015: Nu e Simona, dar e Monica

4 iulie 2015 21:32   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ce n-a făcut Simona Halep, reuşeşte Monica Niculescu. România are o tenismană în optimile de la Wimbledon 2015, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Niculescu s-a impus în duelul cu Kristyna Pliskova şi îşi egalează cea mai bună performanţă reuşită în carieră la competiţia londoneză.

Iubitorii tenisului din ţara noastră se aştepau ca Simona Halep, locul 3 mondial, să dea lovitura la Wimbledon 2015. După ce anul trecut a ajuns în semifinale, constănţeanca a ieşit prematur la această ediţie, învinsă în runda inaugurală de cehoaica Jana Cepelova.

Wimbledon 2015: Monica Niculescu a răzbunat-o pe Halep

Surpriza neplăcută din partea Simonei este ştearşă cu buretele de parcursul bun al altei românce, Monica Niculescu. Pe 48 în clasamentul WTA, ea a răzbunat-o pe Halep în turul doi la Wimbledon 2015, învingând-o pe Cepelova, iar sâmbătă (4 iulie) a reuşit o nouă victorie, contra Kristynei Pliskova, succes care o duce în optimi la Wimbledon.

Monica nu i-a dat multe şanse surorii gemene a Karolinei Pliskova. A luat primul set, 6-3, fără să comită vreo greşeală neforţaţă şi având un procentaj excelent la primul serviciu. Setul doi a fost ceva mai echilibrat, dar Niculescu nu a lăsat niciodată impresia că va pierde jocul. Nici chiar atunci când a salvat nu mai puţin de cinci mingii de set! A închis jocul la 7-5 şi şi-a egalat, astfel, cea mai bună perfomanţă din carieră pe iarba londoneză. Pentru succesul de sâmbătă, românca a încasat aproximativ 180.000 de euro. Ea va juca în faza următoare cu Timea Bacsinszky care a învins-o pe Sabine Lisicki,  în două seturi.

Wimbledon 2015: Tecău şi Rojer au avut un meci greu

Echipa formată din Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au calificat vineri (3 iulie) în optimi la proba de dublu masculin. Cei doi au învins echipa formată din Andre Begemann (Germania) - Julian Knowle (Austria), însă nu fără ceva probleme. Meciul a durat 3 ore şi 40 de minute, iar setul decisiv a avut 101 minute. După schimburi spectaculoase, lovituri remarcabile, răsturnări de situaţie şi un scor incredibil, 15-13, Tecău şi Rojer au trecut mai departe. 

Şi Florin Mergea s-a calificat în optimi, tot la dublu masculin. El şi indianul Rohan Bopanna s-au impus în trei seturi în faţa cuplului Thomaz Belluci – Guillermo Duram. Favoriţi numărul 9, Mergea şi Bopanna vor juca pentru un loc în sferturi cu perechea Lukasz Kubot - Max Mirnîi. Deşi a câştigat în 2002 turneul de la Wimbledon la juniori, alături de Horia Tecău, Florin Mergea este calificat în premieră în turul al treilea al competiţiei londoneze, la seniori.

Mai multe