Wimbledon 2019 / Serena Williams: ”Simona Halep a jucat pur și simplu extraordinar!”

13 iulie 2019 20:03   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Învinsă clar (2-6, 2-6) în finala ediției 2019 a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, Serena Williams (37 de ani, 11 WTA) n-a căutat scuze, dar a elogiat-o pe Simona Halep. ”Mereu a jucat extraordinar împotriva mea”, a spus campioana americană.

Visul Serenei Williams de a obține al 24-lea trofeu într-un turneu de mare șlem și a egala astfel recordul deținut de australianca Margaret Court nu s-a împlinit nici acum. Cu toate că era socotită favorită de specialiștii neutri, precum și de către aceia din țara ei, americanca n-a izbutit să țină pasul cu Simona Halep. Ea a comis 26 de erori neforțate, comparativ cu cele 3 (!) ale jucătoarei noastre. Serena Williams nu a căutat motive extrasportive pentru a-și scuza eșecul și a mărturisit că adversara ei a jucat un tenis incredibil.  "A jucat pur şi simplu extraordinar. Nu cred că e o surpriză pentru cineva că joacă extraordinar împotriva mea. Am încercat diferite lucruri, însă azi nu m-a ajutat nimic. În acelaşi timp, am făcut mult prea multe greşeli ca jocul să funcţioneze”, a declarat Serena Williams, care a mărturisit că nu a avut soluții să reintre în meci. ”Nu ştiu dacă era ceva ce aş fi putut face altfel... Cred că am depus un efort mare pentru aceste două săptămâni. Încă o dată, cred că Simona a jucat pur şi simplu la nivelul ei maxim. Dacă e ceva de învăţat, este că trebuie să fiu aşa".Din punct de vedere tactic, Serena Williams a subliniat faptul că Halep a reușit să returneze multe mingi. ”Ea a trimis un număr imens de mingi înapoi. Am o strategie pentru jucătoarele care dau multe mingi înapoi, dar m-am gândit la ea prea târziu. Cred că am lovit prea tare, încercând să fac prea mult”.

Serena Williams crede că a depus prea mult efort pentru a ajunge în ultimele finale de mare șlem

Întrebată ce planuri are acum, după cele trei finale de grand slam pierdute de la revenirea ei pe teren, după ce a devenit mamă, Serena Williams a răspuns: ”Trebuie să găsesc o modalitate de a câştiga o finală... Poate jucând alte finale, în afara celor de mare șlem, ar ajuta. Aşa că atunci când voi ajunge într-o finală de grand slam să fiu obişnuită cu ceea ce vreau să fac şi cum să joc. Mă aştept întotdeauna să câştig, dar sunt circumstanţe diferite pentru mine. Pare că a fost un efort incredibil de a ajunge în fiecare finală de grand slam disputată în ultima perioadă”. Cea mai mică dintre surorile Williams a anunţat că în continuare va participa la turneele de la Toronto şi la Cincinnati, iar apoi la ultimul grand slam al anului, US Open.

Mai multe