Au venit pe bani mulți, dar au plecat aproape pe gratis! Ei sunt jucătorii care au falimentat cluburile de fotbal

8 august 2015 20:07   Sport
Ultima actualizare:

Şeicii arabi şi banii mânjiţi de petrol din fosta Uniune Sovietică au stricat piaţa de transferuri a fotbalului. Iată-i pe eroii negativi ai acestei strategii falimentare, pentru care se fac vinovaţi în primul rând englezii!

Kaka

Brazilianul a plecat de la AC Milan la Real Madrid în iunie 2009, iar spaniolii le-au plătit italienilor nu mai puţin de 75 de milioane de euro. După patru ani în care mijlocaşul n-a mai dat acelaşi randament ca în tricoul „rosso-nero”, acesta s-a întors pe San Siro. Bineînţeles, nu pe acele 75 de milioane de euro plătite cândva, care au rămas la pierderi, ci gratis.

Fernando Torres

Copilul minune al fotbalului spaniol e şi el implicat într-o ţeapă de proporţii, luată de această dată meritat de miliardarul rus, Roman Abramovic. Acesta l-a adus pe „El Nino” la Chelsea în 2011 în schimbul a 70 de milioane de euro, plătite lui Liverpool. După patru ani jenanţi pe „Stamford Bridge”, în care Torres a înscris doar 20 de goluri, acesta a fost cedat gratis la Milan.

Andriy Shevchenko

Pe ultimul loc al podiumului în acest top al vedetelor devalorizate rapid îi găsim pe starul ucrainean, dar şi pe aceiaşi doi actori: Berlusconi şi Abramovic. La fel ca şi la Torres, italianul e speculantul, iar rusul e marele perdant. Asta pentru că patronul Milanului a încasat în 2006 de la magnat 45 de milioane de euro pentru a-l ceda pe Shevchenko lui Chelsea, iar în 2009, după un scurt come-back pe San Siro, Andriy s-a transferat gratis acasă, la Dinamo Kiev.

Andy Carroll

Un alt fotbalist umflat de marketingul britanic a fost şi atacantul lui Newcastle. Liverpool l-a văzut ca pe o mare stea a fotbalului din „Albion” şi l-a cumpărat pe acesta de la „Coţofene” cu preţul de 50 de milioane de euro. Acesta şi-a arătat repede valoarea, „Cormoranii” împrumutându-l la West Ham, unde n-a rupt gura târgului. În 2013, Liverpool l-a cedat de tot londonezilor în schimbul a 25 de milioane de euro, adică jumătate din cât îi plătise lui Newcastle în 2011.

Angel Di Maria

Argentinianul a fost şi el un jucător pe care de-a lungul timpului s-au plătit multe sute de milioane de euro, dar fără să le confirme întotdeauna. Manchester United l-a adus anul trecut de la Real Madrid pe aproximativ 80 de milioane de euro, iar acum l-a vândut la PSG pe mai puţin de 60.

Mai multe