Ce băiat! Buffon i-a felicitat primul pe nemți pentru calificare

3 iulie 2016 9:42   Sport
Ultima actualizare:

Germania - Italia 1-1 (6-5 la penalty-uri) | Gigi Buffon, la cei 38 de ani ai săi, este o legendă a fotbalului. Aseară, a fost la o fracțiune de secundă să apere penalty-ul transformat de Hector, care ar fi menținut Italia în cursa pentru un loc în semifinalele Euro 2016. Buffon a bifat cea de-a cincea prezență din cariera sa la un turneu final european.

 „Am făcut tot ce am putut și aproape că a fost de-ajuns. Cu toții avem motive să plângem. Am fost atât de aproape”, avea să afirme Buffon la interviurile de la finalul meciului.

Acest turneu a fost ultima șansă pentru căpitanul Italiei să mai ridice deasupra capului trofeul unui Campionat European, titlu de care Squadra Azzurra nu s-a mai atins de 48 de ani. 

Eșecul Italiei l-a marcat teribil pe portar. Imediat, acesta s-a dus spre suporterii italieni pentru a le mulțumi pentru susținere, însă a izbucnit în lacrimi. Cu toate că nu a putut să își controleze emoțiile, Buffon a găsit puterea să-i felicite pe germani pentru calificarea obținută, ducându-se mai întâi la Manuel Neuer, portarul Germaniei și cel căruia, probabil, la retragere, Buffon îi va ceda locul de cel mai bun portar din lume.

Despre retragere a vorbit și italianul, care a ținut să precizeze că va fi prezent la Mondialul din 2018. 

Mai multe